- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Bäckström, Marchand, McGinn

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni centr Washingtonu Nicklas Bäckström, křídelní útočník Bostonu Brad Marchand a forvard Caroliny Brock McGinn.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.



Devětadvacetiletý Bäckström byl vyhlášen první hvězdou týdne. Švédský hokejista byl nejlepším nahrávačem i nejproduktivnějším hráčem sledovaného období, v němž Washington vyhrál všechny čtyři zápasy. K prodloužení vítězné série Capitals na devět zápasů přispěl rodák z Gavle deseti body za tři góly a sedm asistencí.
9. leden, Montreal – Washington 1:4, Bäckström 1+1
11. leden, Washington – Pittsburgh 5:2, Bäckström 1+3
13. leden, Washington – Chicago 6:0, Bäckström 1+1
15. leden, Washington – Philadelphia 5:0, Bäckström 0+2


Za ním v anketě skončili osmadvacetiletý Marchand. V posledních třech utkáních nasbíral forvard Bostonu osm bodů, když ke čtyřem brankám přidal i shodný počet přihrávek. Zazářil především v sobotním utkání s Philadelphií, v němž dvěma góly a třemi asistencemi velkou měrou přispěl k výhře Bruins 6:3. Proti Flyers odehrál Marchand svůj 500. zápas v soutěži.
10. leden, St. Louis – Boston 3:5, Marchand 2+1
12. leden, Nashville – Boston 2:1, Marchand 0+0
14. leden, Boston – Philadelphia 6:3, Marchand 2+3

- Reklama -


O šest let mladší McGinn a byl zvolen třetí hvězdou. Na třech výhrách Hurricanes se rodák z Fergusu podílel čtyřmi trefami do černého a třemi nahrávkami.
10. leden, Carolina – Columbus 5:3, McGinn 1+0
13. leden, Carolina – Buffalo 5:2, McGinn 2+0
14. leden, Carolina – NY Islanders 7:4, McGinn 1+3

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -