- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Grabner, Maroon, Holtby

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni pravý útočník New Yorku Rangers Michael Grabner, levý křídelník Edmontonu Patrick Maroon a gólman Washingtonu Braden Holtby.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rakouský útočník Michael Grabner odehrál v minulém týdnu tři zápasy, v kterých zaznamenal sedm kanadských bodů za pět gólů a dvě asistence. Ve dvou utkáních vstřelil rozdílovou branku a v pořadí nejlepších kanonýrů soutěže se díky 19 trefám posunul na šesté místo.
Devětadvacetiletý rodák z Villachu, který přišel do NY Rangers před začátkem letošní sezóny z Toronta, se blýskl především v duelu s Columbusem, v němž čtvrtým hattrickem v kariéře a jednou asistencí přispěl k výhře svého týmu.
3. leden, NY Rangers – Buffalo 1:4, Grabner 0+0
4. leden, Philadelphia – NY Rangers 2:5, Grabner 2+1
7. leden, Columbus – NY Rangers 4:5, Grabner 3+1
Na druhém místě se umístil Patrick Maroon, který ve sledovaném období vsítili stejný počet gólů jako Grabner, ale odehrál o jeden zápas víc. Všechny na ledě soupeřů. V duelu s Bostonem zkompletoval osmadvacetiletý forvard Edmontonu svůj první hattrick v NHL. Statistiky si vylepšil i o jednu asistenci.
3. leden, Columbus – Edmonton 3:1, Maroon 0+1
5. leden, Boston – Edmonton 3:4, Maroon 3+0
7. leden, New Jersey – Edmonton 1:2pp, Maroon 0+0
8. leden, Ottawa – Edmonton 5:3, Maroon 2+0
O rok mladší Braden Holtby měl ve třech zápasech bilanci 2-0-0. Gólman Washington zaznamenal průměr 1,29 inkasovaného gólu a úspěšnost 95,5 procenta. V zápasech s Columbusem a na ledě Ottawy udržel čisté konto, dvakrát po sobě se mu to povedlo poprvé v kariéře.
3. leden, Washington – Toronto 6:5pp, Holtby 8/5 (od 20:00 ho vystřídal Grubauer)
5. leden, Washington – Columbus 5:0, Holtby 29/29
7. leden, Ottawa – Washington 0:1, Holtby 30/30

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -