- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Jágr, Haula, Anderson

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni Jaromír Jágr (Florida), Erik Haula (Minnesota) a Craig Anderson (Ottawa).


Český útočník Jaromír Jágr se dočkal ocenění za skvělé výkony v NHL. Stal se totiž první hvězdou uplynulého týdne. Čtyřiačtyřicetiletý matador v něm odehrál tři zápasy, které ozdobil třemi zásahy do černého a pomohl Floridě ke dvěma výhrám.
I díky jeho příspěvkům vydolovali Panteři pět bodů a upevnili si vedení v tabulce Atlantické divize. Jágr na sebe upozornil především v sobotu, kdy dvěma góly dovedl Floridu k výhře 3:1 nad Winnipegem a se 742 trefami přeskočil v historické tabulce střelců NHL třetího Bretta Hulla.


Bude vás zajímat:


Kladenský odchovanec tak zaokrouhlil počet tref v sezóně na dvacet. Ve 22. sezoně v NHL dosáhl bývalý hráč Pittsburghu, Washingtonu, NY Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu a New Jersey na hranici 20 tref podevatenácté.
15. únor, Florida – Pittsburgh 2:1sn, Jágr (0+0)
18. únor, Florida – San Jose 1:2sn, Jágr (0+1)
20. únor, Florida – Winnipeg 3:1, Jágr (2+0)
Druhou hvězdou byl zvolen forvard Minnesoty Erik Haula, jenž se stal nejproduktivnějším hráčem hodnoceného období. Čtyřiadvacetiletý finský centr nasbíral ve čtyřech zápasech sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. Nejvíce mu vyšel nedělní duel pod otevřeným nebem na TCF Bank Stadium proti Chicagu, v němž poprvé v kariéře zaznamenal tři body v jednom zápase NHL.
15. únor, Vancouver – Minnesota 2:5, Haula (0+2)
17. únor, Calgary – Minnesota 3:5, Haula (1+1)
18. únor, Edmonton – Minnesota 2:5, Haula (0+0)
21. únor, Minnesota – Chicago 6:1, Haula (1+2)
Posledním oceněným v tradiční anketě je Craig Anderson, který vychytal Ottawě tři výhry. Čtyřiatřicetiletý rodák z Park Ridge (Illinois) měl ve třech zápasech průměr 1,58 obdrženého gólu a úspěšnost zákroků 95,1 procenta.
16. únor, Ottawa – Buffalo 2:1sn, Anderson (39/38)
18. únor, Ottawa – Carolina 4:2, Anderson (32/30)
20. únor, Ottawa – Detroit 3:2sn, Anderson (31/29)
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -