- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Kučerov, Bobrovskij, Price

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočník Tampy Bay Lightning Nikita Kučerov, brankáři Sergej Bobrovskij z Columbusu Blue Jackets a Carey Price z Montrealu Canadiens.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


První hvězdou se stal Nikita Kučerov, který byl s devíti body nejproduktivnějším hráčem minulého týdne. Ruský hokejista byl také nejlepším střelcem soutěže, ve čtyřech zápasech vstřelil pět gólů a svými výkony pomohl Tampě Bay ke třem vítězstvím.
Třiadvacetiletému křídelníkovi vyšlo nejlépe pondělní utkání proti Ottawě, v němž se blýskl hattrickem a jednou asistencí. Kučerov se prosadil třikrát ve druhé třetině a všechny góly vstřelil v přesilové hře. V letošní sezóně odehrál prozatím 58 utkání, ve kterých nasbíral 63 kanadských bodů za 28 branek a 35 přihrávek. V tabulce ligové produktivity mu patří desátá příčka.
27. únor, Tampa Bay – Ottawa 5:1, Kučerov 3+1
1. březen, Tampa Bay – Carolina 4:3pp, Kučerov 1+2
3. březen, Pittsburgh – Tampa Bay 5:2, Kučerov 1+0
4. březen, Buffalo – Tampa Bay 1:2sn, Kučerov 0+1


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Osmadvacetiletý Sergej Bobrovskij zneškodnil v minulém týdnu 87 z 88 střel soupeřů a dovedl Columbus ke dvěma výhrám s průměrem 0,33 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 98,9 procenta. Druhé čisté konto za sebou vychytal Bobrovskij v neděli na ledě New Jersey. Byla to jeho pátá nula v sezóně. Ve stejném duelu dosáhl rodák z Novokuzněcka 34. vítězství v ročníku, čímž stanovil nový klubový rekord.
28. únor, Montreal – Columbus 1:0pp, Bobrovskij 30/29
2. březen, Columbus – Minnesota 1:0, Bobrovskij 38/38
5. únor, New Jersey – Columbus 0:3, Bobrovskij 20/20
Třetí hvězdou týdne byl vyhlášen Carey Price. Devětadvacetiletý Kanaďan vychytal Montrealu tři vítězství s průměrem 0,66 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 97,4 procenta. V pondělním klání s Columbusem si připsal třetí shutout v sezóně (39. nula v kariéře).
28. únor, Montreal – Columbus 1:0pp, Price 26/26
2. březen, Montreal – Nashville 2:1, Price 25/24
4. březen, NY Rangers – Montreal 1:4, Price 27/26

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -