- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Marchand, Crosby, Elliott

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočníci Brad Marchand z Bostonu Bruins, Sidney Crosby z Pittsburghu Penguins a gólman Calgary Flames Brian Elliott.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejlepším hráčem minulého týdne je Brad Marchand. Osmadvacetiletý křídelník byl nejproduktivnějším hráčem sledovaného období, v němž Boston vyhrál dva ze tří zápasů. Rodák z Halifaxu nasbíral devět bodů za pět gólů a čtyři asistence.
Nejvíce se mu vydařil pondělní duel ve Vancouveru, v němž dal podruhé v kariéře hattrick, navíc si připsal jednu přihrávku a dovedl Boston k výhře 6:3. „Strhl svým výkonem i další naše hráče a opravdu se z něho stává srdce i duše týmu. Je náš lídr,“ pochválil svého svěřence kouč Bostonu Bruce Cassidy.
Od 1. ledna 2017 žádný jiný hráč nezaznamenal v NHL tolik gólů a bodů, co on. Během necelých tří měsíců odehrál Marchand 32 zápasů, ve kterých vstřelil 27 branek a na 21 dalších přihrál. V produktivitě soutěže se vyšplhal na třetí příčku. Na vedoucího Connora McDavida (82 bodů) ztrácí dva body.
13. březen, Vancouver – Boston 3:6, Marchand 3+1
15. březen, Calgary – Boston 2:5, Marchand 1+1
16. březen, Edmonton – Boston 7:4, Marchand 1+2
S 37 zásahy do černého je Marchand druhým nejlepším střelcem soutěže za Sidneym Crosbym, který byl vyhlášen druhou hvězdou týdne. Devětadvacetiletý centr nastřádal ve čtyřech zápasech osm bodů a pomohl Pittsburghu ke dvěma vítězstvím.
Kapitán Penguins vévodil střelcům v NHL v minulém týdnu s šesti brankami a svou bilanci v sezóně vylepšil na 40 gólů a 40 asistencí. Skvělé představení předvedl Crosby v neděli proti Floridě. Především díky jeho desátému hattricku v NHL zvítězili Tučňáci nad Floridou 4:0.
„Ukázal, proč je nejlepší. Nedokázali jsme si s ním poradit. Umí se navíc trefit v pravou chvíli, kdy jsme třeba mohli pomýšlet na obrat,“ okomentoval výkon lídra soupeře útočník Panterů Derek MacKenzie.
13. březen, Calgary – Pittsburgh 4:3sn, Crosby 1+1
15. březen, Philadelphia – Pittsburgh 4:0, Crosby 0+0
17. březen, Pittsburgh – New Jersey 6:4, Crosby 2+1
19. březen, Pittsburgh -Florida 4:0, Crosby 3+0
Brian Elliott v týdnu vychytal Calgary výhru ve všech třech zápasech, ve kterých nastoupil. Jednatřicetiletý rodák z Newmarketu zastavil 75 z 81 střel, kterým čelil a připsal si průměr 1,96 obdržené branky na utkání. Úspěšnost zákroků měl 92,6 procenta.
Elliott přispěl 19 bezchybnými zákroky k nedělnímu vítězství Calgary 5:2 nad Los Angeles, čímž zaknihoval jedenáctou výhru v řadě a vyrovnal tak klubový rekord, který ustanovil Mike Vernon v ročníku 1988-89.
13. březen, Calgary – Pittsburgh 4:3sn, Elliott 35/32
17. březen, Calgary – Dallas 3:1, Elliott 25/24
19. březen, Calgary – Los Angeles 5:2, Elliott 21/19

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -