- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Pominville, Allen, Arvidsson

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočník Minnesoty Jason Pominville, brankář St. Louis Jake Allen a forvard Nashvillu Viktor Arvidsson.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Největší hvězdou byl vyhlášen Jason Pominville. Čtyřiatřicetiletý křídelník byl v hodnoceném období nejproduktivnějším hráčem i nejlepším nahrávačem soutěže. Ve čtyřech zápasech nasbíral osm kanadských bodů za dvě branky a šest asistencí.
Svými výkony přispěl Minnesotě k zisku sedmi bodů za tři výhry a jednu prohru v prodloužení. Wild si tak upevnili vedení v tabulce Západní konference, před druhým Chicagem mají v tuto chvíli pětibodový náskok.
V úterním duelu na ledě Winnipegu zaznamenal Pominville dvě branky a shodný počet asistencí. Byl to jeho čtvrtý čtyřbodový zápas v kariéře v základní části NHL. Naposledy se mu to podařilo 1. ledna 2011 v dresu Buffala proti Bostonu Bruins (2+2, 7:6sn).
7. únor, Winnipeg – Minnesota 2:4, Pominville 2+2
8. únor, Minnesota – Chicago 3:4pp, Pominville 0+1
10. únor, Minnesota – Tampa Bay 2:1, Pominville 0+1
12. únor, Minnesota – Detroit 6:3, Pominville 0+2
Šestadvacetiletý Jake Allen byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne v NHL. Rodák z Frederictonu vychytal ve sledovaném období tři výhry Blues s průměrem 1,00 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 96,7 procenta. Ve třech venkovních utkáních zneškodnil 89 z 92 střel, v duelu s Ottawou udržel podruhé v ročníku čisté konto (13. shutout v kariéře).
7. únor, Ottawa – St. Louis 0:6, Allen 30/30
9. únor, Toronto – St. Louis 1:2, Allen 32/31
11. únor, Montreal – St. Louis 2:4, Allen 30/28
Ocenění pro třetí hvězdu získal třiadvacetiletý švédský útočník Viktor Arvidsson z Nashvillu, jenž odehrál čtyři utkání a s pěti brankami ve čtyřech utkáních byl nejlepším střelcem ligy. Navíc připojil i dvě přihrávky. Dařilo se mu především v sobotním klání s Floridou, v němž poprvé v kariéře zkompletoval hattrick.
7. únor, Nashville – Vancouver 4:2, Arvidsson 2+1
9. únor, NY Rangers – Nashville 4:3, Arvidsson 0+0
11. únor, Nashville – Florida 4:7, Arvidsson 3+0
7. únor, Nashville – Dallas 5:3, Arvidsson 0+1

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -