- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Sheary, Greiss, Oshie

- Reklama -

Mezi tři hvězdy uplynulého týdne v National Hockey League se dostali dva křídelní útočníci, Conor Sheary z Pittsburghu a T.J. Oshie z Washintonu. Mezi ně se v tradiční anketě vklínil brankář New Yorku Islanders Thomas Greiss.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.



Čtyřiadvacetiletý Sheary byl ve sledovaném období nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem soutěže, ve čtyřech duelech si připsal devět kanadských bodů za šest branek a tři asistence. Rodákovi z Melrose se dařilo především v zápasech s Washingtonem a Bostonem, v nichž přispěl k výhrám Pens dvěma góly a jednou přihrávkou.
16. leden, Pittsburgh – Washington 8:7pp, Sheary 2+1
18. leden, Montreal – Pittsburgh 1:4, Sheary 0+1
20. leden, Carolina – Pittsburgh 1:7, Sheary 2+0
22. leden, Pittsburgh – Boston 5:1, Sheary 2+1


Třicetiletý Greiss má za sebou vydařený týden, v němž vychytal dvě výhry a inkasoval jen tři góly ze 102 střel. Německý gólman udržel čisté konto v Bostonu a proti Dallasu. Zaznamenal vynikající úspěšnost zásahů 97,2 procenta a 0,98 obdržené branky na utkání.
16. leden, Boston – NY Islanders 0:4, Greiss 32/32
19. leden, NY Islanders – Dallas 3:0, Greiss 23/23
22. leden, NY Islanders – Philadelphia 2:3pp, Greiss 47/44

- Reklama -


Třicetiletý Oshie nasbíral ve třech zápasech šest bodů za tři branky a shodný počet přihrávek. I díky jeho příspěvkům vybojovali Capitals pět bodů z šesti možných a upevnili si pozici nejlepšího celku NHL.
16. leden, Pittsburgh – Washington 8:7pp, Oshie 1+2
19. leden, St. Louis – Washington 3:7, Oshie 1+1
21. leden, Dallas – Washington 3:4pp, Oshie 1+0

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -