- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Simmonds, Marleau, Andersen

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočníci Wayne Simmonds z Philadelphie, Patrick Marleau ze San Jose a gólman Toronta Frederik Andersen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za největší hvězdu uplynulého týdne označili členové hodnotící komise osmadvacetiletého Waynea Simmondse, jenž se stal i hlavní osobností víkendového Utkání hvězd. Ten se konal v Los Angeles, kde současný forvard Philadelphie strávil první tři profesionální sezóny (2008-11).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Cenu pro nejužitečnějším hráčem celého miniturnaje si zasloužil díky dvěma gólům do sítě Atlantické divize (10:6) a rozdílovou trefou ve finálovém klání s domácí Pacifickou divizi (4:3). „Je to všechno neskutečné. Nevím, jestli si to všechno uvědomuji, ale je to rozhodně příjemné,“ řekl rodák ze Scarborough, jenž skóroval i v obou utkáních Flyers.
25. leden, NY Rangers – Philadelphia 0:2, Simmonds 1+0
26. leden, Philadelphia – Toronto 2:1, Simmonds 1+0


Druhou hvězdou byl vyhlášen sedmatřicetiletý Patrick Marleau, který během neúplného týdne stihl odehrát tři zápasy. Rodák ze Swift Current přispěl pěti góly a jednou asistencí ke dvěma venkovním výhrám San Jose.
V pondělním utkání na ledě Colorada zaznamenal čtyři góly. Stačila mu na to jedna třetina, konkrétně třináct a půl minuty. „Byla to povedená třetina,“ smál se Marleau.
Kanadský útočník se stal teprve třetím hráčem v dějinách klubu Sharks, který dal čtyři góly v jednom utkání. Před ním se to povedlo jen Nolanovi (1995) a Hertlovi (2013). V NHL dokázalo skórovat čtyřikrát během jedné dvacetiminutovky dvanáct hráčů. Naposledy se tímto způsobem zvěčnil před 20 lety v dresu Pittsburghu Mario Lemieux.
23. leden, Colorado – San Jose 2:5, Marleau 4+0
24. leden, Winnipeg – San Jose 3:4, Marleau 1+0
26. leden, San Jose – Edmonton 4:1, Marleau 0+1


Sedmadvacetiletý Frederik Andersen pomohl Torontu ke dvěma výhrám ve dvou utkáních, v nichž udržel čistý štít. Dánský gólman si připsal celkem 48 bezchybných zákroků. I díky jeho výkonům se Toronto posunulo na příčku znamenající postup do play off.
Právě angažování dánského gólmana má podle kouče Maple Leafs Mikea Babcocka velký podíl na tom, že by si mohlo Toronto po letech zahrát i v bojích o Stanleyův pohár. „Cítili jsme, že máme dobrý tým, ale potřebovali jsme stabilitu v brance. A při výběru jsme měli šťastnou ruku,“ řekl Babcock.
23. leden, Toronto – Galgary 4:0, Andersen 26/26
23. leden, Detroit – Toronto 0:4, Andersen 22/22

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -