- Reklama -

Hvězdy týdne: Varlamov, Oshie, Koivu

- Reklama -

Podruhé v sezóně byl hlavní hvězdou týdne vyhlášen hráč Colorada. Potřetí je mezi nejlepšími muži hokejista z Washingtonu.V prvním případě je tentokrát řeč o brankáři Semjonu Varlamovovi, ve druhém navázal na úspěchy Kuzněcova a Holtbyho útočník T.J. Oshie. Jen kapitán Minnesoty Mikko Koivu je premiérovým zástupcem svého klubu mezi oceněnými.
Varlamov měl minulý týden stoprocentní bilanci, pokud jde o vítězství (tři ze tří možných). Celkově pustil za svá záda jen dva puky ze 103 střel, což dává průměr 0,67 na zápas a úspěšnost zákroků 98,1 procenta. Šesti vítězstvími v řadě v období od 7. prosince vyrovnal svůj osobní rekord z letošního března.
V úterý si ruský gólman připsal devatenáctý shutout v kariéře, když zlikvidoval všech 29 střel hokejistů Chicaga. O dva dny později dovolil pouze jednou skórovat hráčům NY Islanders a stejně se mu vedlo také v sobotu proti Edmontonu.
Na Oshieho nenarazil, to by asi jeho bilance vypadala jinak. Letní posila Capitals ve sledovaném období pětkrát skórovala a na čele dílčích statistik byla také s osmi kanadskými body.
V pondělním zápase s Pittsburghem zaznamenal rodák z Everettu dvě branky a asistenci. Ve středu proti Ottawě vyšel naprázdno, ale vše si vynahradil v pátečním duelu s Tampou, kdy dvakrát skóroval a dvě šance připravil. Tečku za povedeným týdnem udělal v neděli trefou do sítě NY Rangers.
Osm bodů nashromáždil minulý týden také Koivu. V jeho případě bylo rozložení opačné než u Oshieho. Kapitán Divochů jde v této sezóně ostatním spoluhráčům příkladem, s 29 body vede klubové statistiky.
Po úterním střetnutí s Vancouverem měl už finský veterán z poloviny splněno (1+3).  Ve čtvrtek s Rangers zůstal jen o bod pozadu, když jejich konto zatížil dvěma brankami a na další přihrál. K dorovnání na výše zmíněnou hladinu posloužila asistence v sobotním zápase s Nashvillem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -