- Reklama -

Iginla, Doan, Fischer… Pomohou zkušení borci Kanadě na olympiádě?

- Reklama -

Přestože vedení NHL své hráče na zimní olympijské hry v Pchjongjangu 2018 nepustí, mohli by se v kanadském týmu objevit zajímaví borci, kteří se ještě nedávno po kluzištích slavné ligy proháněli. Shane Doan, Jarome Iginla a Mike Fisher momentálně nemají v NHL kontrakt a to hraje do karet kanadskému národnímu týmu, který by je rád v Koreji navlékl do dresu s javorovým listem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Generální manažer kanadské reprezentace pro olympiádu 2018 Sean Burke ve středu potvrdil, že by rád Iginlu a Doana přivítal na soupisce. „Oba jsou blízko tomu ukončit svou kariéru v NHL a je nyní otázkou, jak se srovnávají s myšlenkou odejít do hokejového důchodu. My bychom tyhle kluky rádi využili, za svoji zemi už odehráli spoustu utkání a byli by obrovským přínosem.“
Čtyřicetiletý Iginla reprezentoval Kanadu už na třech olympijských hrách a z let 2002 a 2010 má zlaté medaile. V poslední sezóně hrál za Colorado a Los Angeles a nasbíral dohromady 27 bodů. O rok starší Doan startoval na ZOH v Turíně 2006 a kromě toho je trojnásobným mistrem světa. Celou svou kariéru v NHL oblékal dres Arizony, resp. předchůdce klubu z Phoenixu. Oba spolu kdysi hráli v juniorském týmu Kamloops Blazer.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Vedení kanadského týmu nyní kontaktovalo i dalšího zkušeného útočníka s bohatou kariérou v NHL. Mike Fisher má za sebou přes 1200 zápasů ve slavné kanadskoamerické soutěži a posledních sedm sezón strávil v Nashvillu. Momentálně ale s Predátory nemá uzavřený kontrakt, i když generální manažer klubu David Poile má v plánu se s 37letým útočníkem v nejbližší době sejít.
Kanadský národní tým v nejbližší době čekají dva mezinárodní turnaje. Už na začátku srpna nastoupí v Rusku na Soči Open a o pár týdnů později se objeví rovněž v Rusku, tentokrát v Petrohradu na turnaji Nikolaje Pučkova.
Na obě akce už byly zveřejněny soupisky týmu a tři výše zmínění borci tam pochopitelně ještě nejsou, i tak tam ale najdeme zajímavá jména. Například útočníci Max Talbot a Derek Roy, obránci Cam Barker, Carlo Colaiacovo, brankáři Justin Peters a Ben Scrivens, nebo obránce Kevin Klein, který poslední čtyři roky nastupoval za New York Rangers.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -