- Reklama -

Ilja Kovalčuk prozatím zůstává v KHL

- Reklama -

Návrat Ilji Kovalčuka do National Hockey League se odkládá na neurčito. Ruský hokejista se již delší dobu pokoušel získat za velkou louží nové angažmá, ale nakonec odehraje příští sezónu v Kontinentální hokejové lize, kde strávil předchozí čtyři roky. Média o tom informoval hráčův agent Jay Grossman.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V zámoří vlastní Kovalčukova hráčská práva New Jersey, které před sedmi lety podepsalo s ruským kanonýrem patnáctiletý kontrakt za 100 milionů dolarů. V červenci 2013 se však Kovalčuk rozhodl k návratu do Ruska a od té doby působí v Petrohradu, přestože mu ze smlouvy s Devils zbývalo ještě 12 let a 77 milionů.
Poté, co Kovalčuk opustil NHL, byla jeho smlouva formálně zrušena a ruský forvard byl umístěn na seznam hráčů, kteří ukončili kariéru v soutěži. Ovšem jeho práva na NHL náleží Devils až do 15. dubna 2018, kdy mu bude pětatřicet let a stane se nechráněným volným hráčem.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„New Jersey na něj vlastní práva, takže by neměl být problém, aby za ně v současnosti nastupoval. Pokud by ale chtěl hrát za někoho jiného, technicky vzato by to musely schválit všechny kluby NHL,“ sdělil hokejový expert televizní stanice Sportsnet Elliott Friedman.
Devils mají možnost přenechat práva na Kovalčuka jinému zájemci, ale zřejmě se dosud neobjevila zajímavá protinabídka, která by je oslovila. „Kovalčuk se chtěl vrátit, pokud by se Devils zkusili domluvit na jeho výměně. A to nevyšlo,“ komentoval aktuální dění kolem čtyřiatřicetiletého hráče list New York Post.
Komentář na dané téma poskytl v sobotu generální manažer New Jersey Ray Shero. „Nechci mu stát v cestě při návratu do NHL. Nemám v úmyslu ho do ligy nepouštět,“ uvedl Shero v rozhovoru pro internetový server Northjersey.com. „Ale musela by to být férová dohoda pro všechny strany. Nevyměním ho za pár centů,“ dodal.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -