- Reklama -

Indián Cheechoo se rozloučil s hokejem. Válel v NHL i Bratislavě

- Reklama -

Útočník Jonathan Cheechoo oznámil v sedmatřiceti letech konec své hráčské kariéry.
Šikovného Kanaďana, jenž získal exotické příjmení po svých indiánských předcích, si fanoušci pamatují především z dob jeho působení v Kalifornii. V sezóně 2005/2006 vsítil v dresu Sharks 56 gólů a získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce soutěže.


Rodák z ontarijského městečka Moose oblékal v NHL výhradně dresy San Jose a Ottawy. Celkem v nich odehrál 501 duelů, v nichž zaznamenal 170 branek a 135 asistencí.
„Chci poděkovat San Jose, že mě draftovali, dali mi příležitost a že jsem tam mohl odehrát tolik úžasných let,“ napsal Cheechoo v dopise, v němž odchod z profesionálního hokeje ohlásil.
Žraloci se s rozeným střelcem rozloučí 24. března před soubojem s Calgary.


Kromě zámoří zanechal Cheechoo stopu také v Evropě. Po odchodu z NHL v roce 2010 a angažmá v AHL strávil čtyři sezóny v Kontinentální hokejové lize.
Jeho posledním hokejovým útočištěm se stal Slovan Bratislava, v jehož barvách loni odehrál 60 utkání se ziskem 40 bodů (14+26).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -