- Reklama -

Informace sbírá od Straky a Jágra. Otiskne Simon další českou stopu v Pittsburghu?

- Reklama -

Od roku 1990, kdy Pittsburgh draftoval Jaromíra Jágra, se v dresu s Tučňákem na hrudi představilo 22 českých hokejistů. Víc jak dvě třetiny z nich, konkrétně čtrnáct, byli útočníci. Na jejich působení by rád navázal Dominik Simon, jenž ve středu podepsal s klubem z Pennsylvánie tříletou nováčkovskou smlouvu.
Když ho před měsícem Tučňáci draftovali v pátém kole, nějaké povědomí o nich pochopitelně měl. A pokud by neměl, rozhodně věděl, na koho se pro informace obrátit.
„Hrál tady Martin Straka, který mi dělá generálního manažera v Plzni, a Jaromír Jágr, s nímž jsem nastupoval na mistrovství světa, takže jsem si jistý, že mi nějaké zprávy pošlou,“ prozradí své zdroje. „Straka už mi slíbil, že pokud v Plzni nezůstanu, o Pittsburghu mi povypráví.“

Simon je ročník 1994, o 22 let starší Jágr pro něho byl jedním z hokejových idolů. „Penguins byli mým oblíbeným klubem už od dětství, asi i kvůli Jágrovi. Líbilo se mi také Chicago a Detroit. Měl jsem doma hodně jejich suvenýrů,“ říká.
Na rozvojový kemp nováčků přiletěl s předstihem, aby poznal prostředí i osobně, měl na to dva dny. „Z toho, co jsem si přečetl na internetu, jsem věděl, že je to ocelářské město. Příjemně mě překvapilo. Prošel jsem si městem a centrem, viděl hrát (baseballové) Pirates, první dojmy byly skvělé,“  přiznává Simon.
Dobře ví, že pokud bude chtít v Pittsburghu zůstat dlouhodobě a nebalit si kufry kvůli cestě na farmu do Wilkes-Barre/Scrantonu, čeká ho tvrdá práce.
„Snažím se být rychlý, protože tady se bez rychlosti neobejdete. Jsem malý, takže se musím snažit být rychlý,“ uvědomuje si 180 centrimetrů vysoký útočník. „Budu muset střílet a nahrávat, snažit se tvořit hru a skórovat.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -