- Reklama -

Islanders podepsali smlouvu s jihlavským odchovancem

- Reklama -

Český gólman Jakub Škarek podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s New Yorkem Islanders. Osmnáctiletý jihlavský odchovanec, jehož si Ostrované vybrali na letošním draftu z celkového 72. místa, informaci zveřejnil na svém Instagramu.


Škarek působil v minulém ročníku v české extralize, kde oblékal dres Jihlavy. Po sezóně uzavřel smlouvu s finským celkem Lahti, kde pravděpodobně stráví i nadcházející rok.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE.


„Jsem velice pyšný, nadšený a poctěný, že jsem podepsal svůj první kontrakt v NHL s Islanders,“ napsal mladý brankář na svém instagramovém účtu.
„Chci poděkovat své rodině, která se o mě pořád starala a pomáhala mi v hokejové kariéře. A také kamarádům, spoluhráčům, trenérům a svým agentům – Michalovi Leimbergerovi, Darrenovi Ferrisovi a Ryanovi Barnesovi, kteří jsou nejlepší v tomto byznysu. Mám za sebou hodně práce a také hodně další před sebou,“ uvedl dále Škarek.

- Reklama -

Účastník dvou posledních šampionátů dvacítek odchytal loni za Duklu 23 utkání, přičemž v základní části zaznamenal úspěšnost zákroků 91,3 procent a průměr 2,41 inkasovaných gólů na zápas.
Část sezóny odehrál také v prvoligových Litoměřicích (10 duelů, úspěšnost 94,2 procent, průměr 1,9 inkasované branky na zápas), kam se uchýlil po neúspěšné baráži o udržení v extralize.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -