- Reklama -

Islanders zatím neví, zda Halák stihne úvod nové sezóny

- Reklama -

Jaroslav Halák se poprvé od zranění v horní části těla zúčastnil týmového tréninku. Přesto si newyorští Ostrované nemohou být vůbec jistí, jestli budou mít slovenského gólmana k dispozici pro úvodní utkání nového ročníku NHL. Isles vstoupí do sezóny 9. října domácím zápasem proti úřadujícím šampiónům Stanley Cupu z Chicaga.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Slovenský gólman se vrátil na led na začátku minulého týdne. Nejprve trénoval individuálně pod vedením brankářského konzultanta Marca Champagnea a k týmu se naplno připojil až ve čtvrtek. Halák nevydržel celý trénink, zhruba v jeho polovině zamířil do šatny.
„Zatím opravdu nevíme, jestli bude chytat v zahajovacím utkání nové sezóny,“ říká kouč Islanders Jack Capuano. „Dokud neabsolvuje celý trénink a nepromluvím si o jeho formě s kondičními trenéry, nebudeme vědět, jak to dopadne,“ vysvětluje devětačtyřicetiletý rodák z Cranstonu.
V přípravě Islanders na novou sezónu toho slovenský reprezentant mnoho nestihl. Nastoupil pouze v utkání proti Philadelphii (21. září). Halák během úvodních čtyřiceti minut kryl dvanáct z třinácti střel.
Jeho účast v posledním přípravním zápase, který čeká Ostrovany v neděli proti Washingtonu, je hodně nepravděpodobný. Trenéři v něm zřejmě budou opět spoléhat na brankářský tandem Thomas Greiss a Stephon Williams.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -