- Reklama -

Ivan Lendl se těší na souboj Jágra s Blackhawks. Quenneville je jeho kamarád

- Reklama -

Jaromír Jágr bude mít na Floridě jednoho obzvláště věhlasného fanouška. Na zápasy Panthers plánuje během nadcházející sezóny dojíždět česká tenisová legenda Ivan Lendl. Ostravský rodák s americkým občanstvím to do Sunrise nemá daleko.
„V ten den, co podepsal novou smlouvu, jsme si s Jardou dali oběd. Říkal jsem mu, že až se vrátí, přijdu se podívat. Můžu se dívat doma a nemusím nikam dvě hodiny jet, ale když tam je Jarda, tak jo,“ svěřil se Lendl se svými plány Františku Kunovi z Českého rozhlasu. Zejména se pak těší, až na Floridu zavítají úřadující šampioni z Chicaga.
„Kámoš Chicago koučuje. Dělal jsem si z něj legraci, poslal jsem mu obrázek a říkám: ‚Vyhrát třikrát Stanley Cup je fajn, ale udivuje mě, že ho ve svém věku zvedneš nad hlavu‘,“ utahoval si Lendl z Joela Quennevilla.


NEPŘEHLÉDNĚTE: Jágr před novou sezónou: s Floridou chci do play off, statistiky neřeším


Kromě hry kladenského odchovance je nejlepší český tenista historie nadšen také z vycházející hvězdy NHL Connora McDavida. Osmnáctiletý mladík jej uhranul již během svého působení v juniorské Ontario Hockey League.
„Kdyby ti kluci, se kterými hrál, uměli trefit poloprázdnou bránu ze tří metrů, tak udělá 8 bodů za zápas a ne 2,6,“ sledoval Lendl McDavida ještě před jeho nástupem do Edmontonu.


HLAS LEGENDY: Bude to bolet, ale McDavid to zvládne, věří budoucí hvězdě Oilers Mark Messier

- Reklama -

„Ten Jack Eichel, co šel do Buffala, není o moc horší. V každém normálním roce, kde by nebyl McDavid, by takhle mluvili o Eichelovi,“ dodal Lendl a potvrdil, že se vyzná nejen ve světě tenisu.
Celý rozhovor s Ivanem Lendlem si poslechněte v reportáži Českého rozhlasu:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -