- Reklama -

Jaccob Slavin si vysloužil od Caroliny nový dlouhodobý kontrakt

- Reklama -

Jaccob Slavin má o budoucnost velmi dobře postaráno. Čeká ho totiž pořádný balík! Kanadský hokejista podepsal ve středu s Carolinou sedmiletou smlouvu, díky níž si vydělá celkem 37,1 miliónu dolarů. Kontrakt vstoupí v platnost po vypršení Slavinovy tříleté nováčkovské smlouvy od sezóny 2018-19.
„Jaccob Slavin je jedním ze základních kamenů našeho mužstva a bylo důležité s ním podepsat dlouholetou smlouvu,“ pochvaluje si prodloužení spolupráce se Slavinem generální manažer Caroliny Ron Francis.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třiadvacetiletý obránce si díky nové dohodě výrazně finančně polepší. V posledním roce současného kontraktu činí jeho příjem 742 500 dolarů, poté to bude v průměru 5,3 miliónu ročně, což z něho udělá jednoho z nejlépe placených hráčů Hurricanes.
„Myslíme si, že Jaccob je jedním z nejlepších mladých obránců v NHL, možná úplně ten nejlepší,“ uvedl na hráčovu adresu Francis. „Navíc je to opravdu charakterní muž a dokazuje to na ledě i mimo něj. Společně se svou ženou Kylie jsou velmi aktivní v činnosti zdejší komunity mladých lidí.“
Zástupci Caroliny draftovali talentovaného beka v roce 2012 ve čtvrtém kole ze 120. pozice. Do NHL naskočil až v ročníku 2015-16, odehrál v něm 63 utkání, ve kterých zaznamenal 20 bodů za dvě branky a 18 asistencí.

„Máme to tady rádi. Již od prvního dne, co jsme sem přišli, se Raleigh stal našim domovem. Je to tady úžasné. Takže to pak bylo opravdu snadné rozhodování,“ sdělil Slavin, jenž se mohl stát 1. července 2018 chráněným volným hráčem.
V základní části minulé sezóny NHL nastoupil rodák z Erie (Colorado) ve všech 82 utkáních, vstřelil pět gólů a přidal 29 nahrávek. Slavin zablokoval 161 střel, vybojoval 83 puků, průměrný čas strávený na ledě na jeden zápas měl 23 minut a 26 sekund, ve statistice plus/minus si připsal 23 kladných bodů.
„Transakce, které generální manažer Ron Francis udělal během několika posledních měsíců, byly ohromné. Jsem skutečně nadšený, že budu součástí budoucnosti týmu z Raleighu v příštích osmi sezónách,“ řekl Slavin.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -