- Reklama -

Jaden Schwartz je zraněný. Kdo z hráčů Blues využije své příležitosti?

- Reklama -

St. Louis Blues prožívají zatím skvělou sezónu. Po 31 odehraných zápasech trůní na čele Západní konference. Nyní však přišla nepříjemnost v podobě zranění Jadena Schwartze, který doposud zářil v útočné řadě s Braydenem Schennem a Vladimirem Tarasenkem, ale problémy s kotníkem ho vyřadí ze hry minimálně na šest týdnů. Ve 30 zápasech do kterých letos naskočil nastřílel 14 branek a přihodil 21 asistencí.
Tito tři hráči by měli v nepřítomnosti Schwartze povednout své výkony o úroveň výš:

IVAN BARBAŠEV

Embed from Getty Images
Po zranění Jadena Schwartze byl ihned povolán z farmy Chicago Wolves v AHL. Do hlavního týmu přichází mimo jiné přesvědčit, že si zaslouží být trvalou součástí sestavy Blues.
Barbašev byl vybrán ze 33. pozice na draftu 2014. Ve 129 zápasech AHL, které dosud odehrál, dokázal jednadvacetiletý útočník nastřílet 33 branek a na dalších 44 příhrát svým spoluhráčům. Na jevišti NHL jeho produktivita poněkud poklesla, když ze 36 utkání vytěžil pět gólů a sedm asistencí.
Mezi juniory patřil ruský hokejista mezi obávané ofenzivní zbraně a pokud by dokázal naplnit svůj potenciál, mohl by být pro St. Louis skrytým pokladem.

PAUL STASTNY

Embed from Getty Images
Druhý nejlépe placený hráč týmu se velmi pravděpodobně posune do elitní formace, kde by vedle Vladimira Tarasenka měl předvést, že si svých 7 miliónů dolarů za sezónu opravdu zaslouží.
Po skončení aktuálního ročníku by se mohl stát nechráněným volným hráčem, což by mu mohlo dodat extra motivaci navíc.
Ve 30 zápasech této sezóny zaznamenal solidních 21 bodů. Pravděpodobně však nedokáže nastřílet stejný počet gólů, jako v loňské sezóně, kdy dokázal 18x rozvlnit síť soupeře. Úspěšnost jeho střelby je v této sezóně 9,7%, ale kariérní průměr jednatřicetiletého veterána je 12,6%.
Lepší čas na příležitost si Stastny ani nemohl přát a pokud vše vyjde, bude spokojený on i jeho tým.

MAGNUS PÄÄJÄRVI

Embed from Getty Images
Švédský hokejista byl draftován z 10. místa na draftu 2009, jenže v NHL se zatím nedokázal pořádně prosadit. Ve 334 zápasech si připsal 45 branek a 51 asistencí.
V AHL vždy vykazoval slušná čísla, ale ani 99 bodů (33+66) ze 141 zápasů není žádným velkým zázrakem. Pokud nedokáže využít šanci při zranění Schwartze, je dost možné, že bude mít velký problém najít další zaměstnání v Severní Americe.
Stejně jako Stastny, stane se i Magnus Pääjärvi neomezeně volným hráčem po skončení této sezóny.
Pokud chce zůstat v St. Louis, nebo najít domov u jiného zaměstnavatele v NHL, bude muset šestadvacetiletý Švéd zvednout své výkony o kus výše. V opačném případě se v brzké budoucnosti vrátí zpět do Evropy.
 
 
 
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -