- Reklama -

Jaden Schwartz už je pod smlouvu a v kempu

- Reklama -

Kvůli nedostatečnému počtu odehraných zápasů se Jaden Schwartz po vypršení nováčkovské smlouvy nestal klasickým chráněným volným hráčem. St. Louis sice vlastnili jeho práva, ale on sám se ani nemohl přihlásit k arbitráži, ani spoléhat na nabídku od jiného klubu. Jediným řešením bylo vyčkávat a pokusit se domluvit s Bluesmany na novém kontraktu. Deset dnů po zahájení kempu se povedlo, mladý Kanaďan kývl na dvouletou nabídku za 4,7 mil. dolarů.


Bluesmani podle generálního manažera Douga Armstronga nechtěli nabízet Schwartzovi dlouhodobou smlouvu právě proto, že toho v NHL ještě moc neodehrál. Věří však, že v budoucnu bude platným členem jejich kádru.
„Doufáme, že z něho jednou bude hvězda NHL, která si vyslouží místo v některém z All-Star týmů. Má potenciál dávat 35 až 40 branek za sezónu,“ tvrdí Armstrong. „Pokud to dokáže, bude příště od Blues velice pěkně a férově odměněn.“
V minulém ročníku odehrál rodák z Melfortu ve slavné soutěži 80 zápasů s bilancí 25+31. Ve věku 21 let a 90 dnů se tak stal čtvrtým nejmladším mužem v historii Blues, jenž během jedné sezóny pokořil pětadvacetibrankovou hranici. Ve dvou předchozích letech nasbíral dohromady 52 startů a 16 kanadských bodů.
„Je to úžasný mladý talent, který bude hrát klíčovou roli při úspěších našeho mužstva v blízké budoucnosti,“ věří GM Armstrong hokejistovi, kterého St. Louis draftovalo v roce 2010 ze čtrnáctého místa.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -