- Reklama -

Jágr asistoval, ale jeho vyloučení bylo pro Pantery osudné. Daniel Sedin dostihl Näslunda

- Reklama -

Pořádně rozjetí přijeli do Vancouveru hráči Floridy. Panteři měli za sebou úspěšnou šňůru dvanácti vítězství, která znamenala nový klubový rekord. Na západě Kanady však jejich spanilá jízda skončila. Domácí se nevzdali ani za stavu 0:2, vyrovnali a o výhře rozhodli v prodloužení.
Výrazným způsobem pomohl Canucks ke druhému bodu Daniel Sedin. Švédský kanonýr hraje se svým bratrem od začátku kariéry za Vancouver a v patnácté sezóně dosáhl už na 346 branek (1104 utkání, 6 hattricků).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sedin tak vyrovnal rekord Kosatek v počtu gólů nastřílených jedním hráčem, který až dosud držel Markus Näslund (884 utkání, 10 hattricků). V pondělním duelu s Floridaou se na svého slavného krajana dotáhl dvěma trefami do černého.
Druhý nejproduktivnější hokejista v historii kanadského klubu (921 bodů) se nejprve prosadil ve 26. minutě po pěkné souhře s bratrem Henrikem a Radimem Vrbatou. Rozhodující zásah přidal v nastaveném čase, kdy hráli hosté bez vyloučeného Jaromíra Jágra. Canucks výhodu čtyř proti třem využili a rozhodli tak o svém vítězství.
„Näslund byl u nás idol, když jsem vyrůstal,“ sdělil zámořským novinářům pětatřicetiletý hrdina večera, jenž je zároveň rekordmanem Vancouveru v počtu vítězných tref (76) a branek vstřelených v přesilovkách (120).
„Pro mě a bratra Henrika znamenal Markus opravdu hodně, když jsme vstupovali do téhle ligy. Byl lepším střelcem, než jsem já, o tom není pochyb. U mě je to spíš o tom, kolik zápasů jsem odehrál. On tady bude v gólovém oddělení vždycky číslo jedna.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hosté měli ve Vancouveru smůlu. Utkání opět rozjeli velmi slibně a mohli se tak reálně stát devátým týmem v historii NHL, který by vyhrál třináct utkání v řadě. Rychlé vedení 2:0 po první třetině však nedokázali ani navýšit ani udržet. Co se celku Panterů dařilo v uplynulých týdnech, prostě v úterý nefungovalo.
„Zápas se odvíjel jako několik jiných v poslední době,“ řekl bývalý brankář Canucks Roberto Luongo. „Dali jsme pár rychlých gólů a snažili se to držet. Oni měli štěstí u vyrovnávacího gólu, kdy puk přeskočil hokejku našemu bránícímu hráči. Pak jsme chytli trest v nastavení a bylo po všem…“
Na trestné lavici seděl v ten moment český útočník Jaromír Jágr, vyloučený za hákování. Třiačtyřicetiletý veterán se předtím podílel na akci před druhou brankou, kterou vstřelil Jonathan Huberdeau. První gól Panterů dal Jussi Jokinen.
„Hráli jsme těsný zápas trochu zbytečně, místo abychom navýšili vedení,“ zlobil se autor druhé branky. „Je to škoda, že série skončila. Máme ale aspoň bod a jsme připraveni na další zápas.“
Video: sestřihy z utkání – 11. leden
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -