- Reklama -

Jágr bude mít nového spoluhráče, Pathers vyměnili Gudbransona za McCanna

- Reklama -

Konec května nebývá právě typickou dobou pro trejdy, přesto včera k jednomu poměrně významnému došlo. Dres při něm změnili dva kanadští hokejisté, transfer se týkal rovněž práv při draftu. Florida pustila do Vancouveru obránce Erika Gudbransona a pátou volbu při letošních výběrech, aby výměnou získala útočníka Jareda McCanna a možnost vybírat ve druhém a čtvrtém kole.
Devatenáctiletý McCann, kterého si Canucks vybrali před dvěma roky z 24. místa, má za sebou premiérovou sezónu v NHL. Dostal v ní příležitost v 69 zápasech a nasbíral devět branek a stejný počet přihrávek. Panthers si navíc doplnili svoji zásobu pro draft, před výměnou vlastnili jen pět „karet“.
Gudbranson před dvěma týdny uzavřel s Floridou novou roční smlouvu za 3,5 miliónu dolarů, odslouží ji tedy jinde. Třetí muž draftu 2010 strávil na jihovýchodě USA pět sezón, během nichž si v 309 startech připsal 43 bodů. Možná jde jen o shodu okolností, ale rodák z ontarijského Orleans je prvním mladíkem, kterého kdysi přivedl do klubu začínající generální manažer Dale Tallon, který před nedávnem předal taktovku svému nástupci Tomu Rowemu.
U Canucks by měl stálý člen kanadských juniorských reprezentací (v roce 2014 se představil na MS i za dospělé) zřejmě zaujmout místo ve druhém obranném páru po boku Bena Huttona.
„V posledních dvou nebo třech týdnech jsme hovořili s mnoha kluby, ale nečekali jsme, že dohodneme zrovna tuhle výměnu. Stalo se to docela rychle, s Pantery jsme jednali jen dva dny,“ prozrazuje generální manažer Kosatek Jim Benning. „Věděli jsme, že cena za obránce z elitní čtyřky bude vysoká. Vzdát se McCanna bylo těžké rozhodnutí, ale cítil jsem, že potřebujeme špičkového obránce co nejdřív, protože získat ho na trhu bude těžké.“
„Panteři měli o Jareda velký zájem. Když se podíváte, jakou cenu muselo zaplatit Calgary ze Dougieho Hamiltona (první a druhé kolo draftu pro Boston) a Edmonton za Griffina Reinharta (první kolo a 33. volba pro Islanders), nastavilo to určitý precedent,“ nabízí šéf Canucks srovnání s loňskými úlovky jiných kanadských klubů.
„Gudbransona sleduji delší čas, už od doby, kdy jsem byl ještě v Bostonu a draftovali jsme ze druhého místa Tylera Seguina. V poslední sezóně už bylo znát, že se dostává ke své hře. Jeho přítomnost před bránou je hodně znát a umí svými přihrávkami rozjíždět útok.“
Foto: Sarah A. / Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -