- Reklama -

Jágr chválí Barkova a radí: Zapracuj na střele!

- Reklama -

Zpátky v sestavě Panthers je zhruba dva týdny a jeho přítomnost je znát. Aleksander Barkov, který vynechal deset utkání kvůli zlomené kůstce v ruce, je zpět v centru elitní řady Floridy a jeho útok si znovu vytváří hodně šancí. Návrat finského forvarda s ruskou krví ocenil i Jaromír Jágr.
„Je to velká škoda, že se zranil,“ řekl Jágr. „Jinak bychom měli mnohem lepší výsledky. A pokud jde o mě osobně, asi bych měl i víc vstřelených gólů.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Minulou sobotu se zapsal do dějin zápasu s New Yorkem Rangers gólem a asistencí, v pondělí vstřelil jediný gól Floridy proti Los Angeles. Proti Jezdcům krásně uvolnil v závěru utkání ke střele Jaromíra Jágra, který srovnal na 4:4 a završil tím obrovský tlak Panterů, který vedl ke dvěma vstřeleným brankám při hře v šesti bez brankáře.
„Zvládá všechno, včetně defenzivy, někdy až moc dobře,“ chválí dvacetiletého mladíka česká legenda. „Moc lidí nehraje jako on. Vypadá, že nemá žádné limity. Je to velký chlap, rád tvrdě maká. Kdybych byl on, trochu víc bych ještě zapracoval na střele. Rychle vypouští puk, má slušnou ránu.“
Od Barkovova návratu na led se elitní útok Jágr – Barkov – Huberdeau složil ve čtyřech utkáních na čtyři branky, sedm asistencí a 32 střel mezi tyče. „Je skvělé být zpátky, zápasy jsou mnohem větší zábava než šlapání na rotopedu,“ těší se celková dvojka draftu 2013, která odehrála v pondělí proti Los Angeles svůj 136. zápas v NHL.
Zvláštní chemii si vybudoval zejména s Jaromírem Jágrem, s nímž si sedl okamžitě po jeho příchodu letos v únoru z New Jersey. Barkov asistoval Jágrovi u sedmi z jeho osmi letošních branek. Loni se pod čtyři z šesti Jágrových přesných tref podepsal Huberdeau, dvakrát mu nahrával Barkov.

„Rád s ním hraji. Obvykle vím o tom, kde se na ledě pohybuje a samozřejmě pomáhá i on mě,“ říká k souhře s nejstarším hráčem NHL Barkov. „Hraje celoplošný hokej a já jen lepším díry. Pořád myslím, že můžeme hrát lépe, nedosahujeme úrovně, které bychom mohli. To je možná ta nejkrásnější věc na téhle hře, že se vždycky můžete zlepšovat.“
Pondělní prohra s Kings byla pro Floridu třetí v řadě. Od vítězství nad Coloradem z 2. října šlo o devátou prohru z dvanácti utkání. Výsledky Panthers zatím neodpovídají očekáváním, kdo jiný by měl ale uchránit ostatní paniky, když ne ten vůbec nejzkušenější muž NHL.
„Nejsem frustrovaný, musíme jen zjistit, kde je problém a napravit ho,“ uklidňuje sebe i spoluhráče Jágr. „Pořád máme hodně času, víc než šedesát zápasů, musíme na to jen přijít…“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -