- Reklama -

Jágr dostihl Francise, Floridě už to asi nepomůže

- Reklama -

Důvody k oslavám a důvody ke smutku. Na Floridě se po čtvrtečním jednoznačném vítězství 6:1 nad Carolinou tyhle pocity mísily. Dva z domácích hokejistů sice dosáhli významných milníků, jenže v souběžně hraných utkáních uspěli také dva největší konkurenti v bojích o postupové příčky – Boston a Ottawa.
Pohled do tabulky není pro Pantery příjemný: 8. Bruins 93 bodů ze 78 zápasů (navíc výrazně lepší bilance výher v normální době a v nastavení), 9. Senators 90/77, 10. Panthers 87/78. Medvědům tedy ve zbytku základní části stačí získat dva body a naděje Jaromíra Jágra, Roberta Luonga a ostatních se rozplynou.
„Odehráli jsme dneska velice dobré utkání od začátku až do konce. Sice se nám nedostalo pomoci od jiných, ale my se musíme starat především sami o sebe,“ nabádá trenér Gerard Gallant.
Jména dvou jeho svěřenců, která zmiňujeme výše, jsme neuvedli náhodou. Kromě toho, že byli vyhlášeni nejlepšími muži zápasu, se také zapsali do kronik NHL. Český útočník díky brance a asistenci dostihl v historických statistikách čtvrtého Rona Francise, kanadský gólman zaokrouhlil počet svých vítězství na 400.


Vstupte do světa statistik NHL


Jaromír Jágr nejprve ve 25. minutě potáhl puk po pravé straně a Brandon Pirri zakončil jeho akci gólem na 2:0. O osm minut později se kladenský rodák sám zařadil mezi střelce, když v levém kruhu předjel před protivníka a zužitkoval nahrávku Aleksandera Barkova. Tenhle bod bude mít v bilanci českého veterána pořadové číslo 1798.
„Ještě není nic ztraceno,“ věnoval se v rozhovorech více situaci v tabulce než své vlastní. „Věděli jsme už před utkáním, že musíme vyhrávat své zápasy a doufat v zázrak.“
Ještě před přestávkou pokračoval ve vylepšování skóre v domácí prospěch Barkov, po návratu z kabin se dvakrát v rozmezí 38 sekund prosadil Vincent Trocheck. Roberto Luongo přišel o čisté konto až minutu a čtvrt před koncem při přesilovce Hurikánů. Střela Chrise Terryho byla jediná z 32, která mu proklouzla.
„Můžu si blahořečit, že jsem mohl hrát v NHL tak dlouho a věnovat se něčemu, co miluju. Na svá čísla se ale teď nesoustředím,“ komentoval překonání kulaté hranici v počtu vítězství, kterou se před ním podařilo zdolat pouze deseti maskovaným mužům. „Byl bych radši, kdyby se mi to povedlo o několik zápasů dříve a my teď měli v tabulce o pár bodů více.“
Floridu čekají ve zbytku základní části ještě čtyři vystoupení, všechna před vlastními fanoušky. „Pokud budeme hrát jako dnes, můžeme porazit kohokoliv,“ domnívá se Jágr.
Třeba i Boston, s nímž Panteři změří síly příští čtvrtek. Jenže v té době už může být o jejich osudu rozhodnuto. Rovněž Bruins mezitím sehrají dvě utkání.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -