- Reklama -

Jágr efekt? Florida konečně vyprodala domácí stadion

- Reklama -

Úvodní utkání Panthers v novém ročníku vytřelo zrak všem pochybovačům o budoucnosti hokeje v Sunrise. Hlasatel v sobotu ohlásil vyprodáno (19 434 diváků) a bouřlivá hala jen stěží připomínala loňské lapálie s fanoušky.


NEPŘEHLÉDNĚTE: Sbohem a šáteček? V Jágrově podání je to naopak: Vítejte a kulíšek


Když otevírala Florida minulou sezónu, byly v BB&T Center k vidění tisíce neobsazených sedaček. Na zápas s Devils se přišlo podívat pouze 11 419 diváků. Vedení klubu se během loňského offseason rozhodlo utnout velkolepé rozdávání volných lístků, díky nimž dokázalo alespoň z části plnit arénu. Čekalo se, že návštěvnost půjde dolů, výsledek byl ale doslova katastrofální.
Největší divácký debakl nastal hned při druhém domácím klání. Utkání mezi Panthers a Senators přihlíželo 7 311 fanoušků. Přítomní novináři navíc podávali informace, že ve skutečnosti dorazilo jen pár stovek zvědavců. Medializace propadáku opět zesílila hlasy volající po přestěhování týmu do hokejovější destinace.

Bujarou atmosféru během sobotního otevíracího zápasu tak ocenili především hráči, kteří v klubu již nějakou dobu působí. Podle útočníka Nicka Bjugstada se jednalo o nejlepší návštěvu, jakou během svého více než tříletého působení na Floridě zažil.

- Reklama -


Slovy chvály nešetřil ani kapitán Willie Mitchell.


Od Floridy se neočekává vyprodaný stadion při každém utkání, zapracovat na návštěvnosti je ale takřka existenční podmínkou. V sezóně 2014/15 měli Panthers nejnižší průměrnou návštěvnost z celé soutěže (11 265). Lépe na tom byly i další „problémové“ mančafty Carolina (12 594) a Arizona (13 345).
Zvýšení zájmu o NHL v Sunrise a okolí by měl napomoci nejen Jaromír Jágr. Legendární osmašedesátce zdárně sekundují mladíci Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau. O jejich vlivu na popularitu Cats se budeme moci opět přesvědčit 15. října. Bude čekat Buffalo stejně bouřlivá atmosféra jako Philadelphii?
Titulní foto: Ines Hegedus-Garcia / flickr.com
 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -