- Reklama -

Jágr je v NHL stále bez práce, do KHL ho láká Nižněkamsk

- Reklama -

Jaromír Jágr dostal nabídku prodloužit si hokejovou kariéru v ruském týmu Něftěchimik Nižněkamsk, který hraje v Kontinentální hokejové lize (Východní konference, Charlamovova divize). V úterý večer to oficiálně potvrdil generální manažer klubu Rail Jakupov.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nebudu zastírat, že o Jágra máme velký zájem,“ řekl ruský podnikatel ve videu zveřejněném na twitterovém účtu Něfťchemiku. Příchod hokejové ikony by byl pro ambiciózní tým parádní reklamou. „Ozdobil by náš klub i ligu. Myslím to úplně vážně. Nebuďte překvapení, kdyby k nám přišel.“


Podle redaktora z listu Sport-Express Igora Eronka mají vlastníci Něftěchimik Nižněkamsk dost peněz, aby si služby slavného českého útočníka mohli dovolit a jsou ochotni zaplatit nejvyšší cenu.
„Čekáme, jak se rozhodne. Nemůžu říct, s kým jsem konkrétně mluvil, ale o Jágr našem zájmu ví,“ uvedl Jakupov v rozhovoru list Sport-Express. „A jestli je Nižněkamsk pro něj hlavní volba? Uvidíme, určitě se alespoň pokusíme jej získat. Hodili jsme mu návnadu,“ dodal.
Jágr je v NHL od léta bez práce poté, co se s vedením Floridy nedomluvil na nové smlouvě. Otázku jeho dalšího zámořského angažmá již několik měsíců řeší agent Petr Svoboda, k žádnému výraznému pokroku však zatím nedošlo.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


V nedávno vysílaném pořadu Jeden na jednoho na stanici ČT sport se dvojnásobný vítěz Stanley Cupu (1991, 1992) nechal slyšet, že zvažuje i návrat do reprezentace a účast na olympijských hrách! KHL by tak pro něj mohla být ideální volbou.
„KHL je pro mě zajímavá, protože pokud nebudu hrát NHL, chci nastoupit na olympijských hrách. Jestli se chci dostat do sestavy pro Pchjongčchang, musím hrát v nejlepší lize z těch, ve kterých můžu nastoupit. A tou je KHL,“ řekla slavná osmašedesátka. „Existují tři nebo čtyři kluby, s nimiž rokujeme. Dokud nebudu mít jasno ohledně NHL, do Evropy se dívat nebudu,“ doplnil.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -