- Reklama -

Jágr ještě neví, kde bude v příští sezóně hrát

- Reklama -

Bude pokračovat na Floridě? Stane se 1. července nechráněným volným hráčem a kývne na nabídku jiného zájemce o jeho služby? Spekulace kolem dalšího angažmá slavného českého hokejisty Jaromíra Jágra po skončení základní části National Hockey League znovu ožívají.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pětačtyřicetiletý veterán zatím nechce předbíhat událostem. „Nechci vám nic vykládat. Prostě si počkejte a uvidíte – co se stane, stane se,“ uvedl Jágr v rozhovoru pro oficiální stránky zámořské soutěže. „Jistě, spěje to k nějakým změnám. To je to, co majitelé chtějí a už s tím i začali,“ doplnil.
Druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL (1914 bodů) a třetí nejlepší střelec (765 gólů) odehrál v letošní sezóně všech 82 zápasů, ve kterých nasbíral 46 bodů za 16 branek a 30 přihrávek. Opět patřil k oporám Panthers a v tabulce týmové produktivity obsadil čtvrté místo.
Jágr na začátku dubna potvrdil, že i ve svém sportovně pokročilém věku hokej stále miluje a rád by pokračoval právě v barvách Panthers, kteří letos nepostoupili do play off. Zástupci obou stran míní o novém kontraktu jednat, ovšem zatím není vůbec jasné, zda dojde k dohodě.
„Ještě jsem s ním nemluvil (s Jágrem),“ řekl prezident hokejových operací a nový generální manažer Floridy Dale Tallon. „Mluvili jsme s jeho agentem asi před měsícem. Stejně jako v minulosti si společně sedneme během několika příštích týdnů a uvidíme, jak naše představy zapadají nebo ne. Předpokládám, že to bude pozitivní debata a uvidíme, kam nás zavede.“
Florida je Jágrovým osmým působištěm v nejprestižnější hokejové soutěži světa po Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphii, Dallasu, Bostonu a New Jersey.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -