- Reklama -

Jágr měl příušnice, ve středu už půjde do akce

- Reklama -

Když před All-Star Game vynechal Jaromír Jágr třízápasové turné Devils do Kalifornie, byla jako důvod uvedena chřipka. Podle nejnovějších informací ale stála za absencí českého útočníka také choroba, která v této sezóně navštěvovala kabinu New Jersey (i ostatních týmů) až příliš často – příušnice.

Příušnice vyřadily na konci prosince načas ze hry i Patrika Eliáše. Jágr je šestým hokejistou Ďáblů, který je v aktuálním ročníku dostal. Dalšími postiženými byli Travis Zajac, Adam Larsson, Michael Ryder a Scott Clemmensen.
„Měl jsem najednou snad všechny možné choroby. Začalo to chřipkou. Prvních pět dnů to bylo nejhorší, neopustil jsem postel, nemohl jsem jíst,“ popisuje Jágr. „Potom jsem začal otékat, to bylo něco úplně jiného. Bolelo mě celé tělo, přidaly se ty otoky. Nemohl jsem se hýbat. Ale ještě to nebylo tak hrozné, ani jsem neměl horečku.“
Vzhledem ke čtyřtýdenní inkubační době příušnic je zřejmé, že Jágr už některé zápasy před svým „odpadnutím“ absolvoval s nemocí v těle. Dokonce i utkání ze 3. ledna proti Philadelphii, v němž jako nejstarší hokejista v historii NHL zaznamenal hattrick.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výkony, které jeho spoluhráči zaznamenali na západním pobřeží o dva týdny později (výhry 5:3 s Los Angeles a 5:2 se San Jose, porážka 1:5 s Anaheimem), ale nesledoval už ani jako televizní divák.
„Většinu času jsme prospal, takže jsem toho ze zápasů moc neviděl,“ přiznává Jágr. „Zato jsem se podíval na Utkání hvězd, to bylo snad poprvé v životě.“
Minulý víkend začal znovu bruslit, v přípravě pokračoval i během přestávky. „Je rozdíl mezi obyčejným bruslením a plným tréninkem,“ podotýká. Ten absolvoval včera a cítil se po něm v pořádku, takže by měl být připraven na středeční domácí duel s Torontem.
„Samozřejmě, že budu hrát,“ odmítá případné pochybovače.
Do sestavy New Jersey už by se měl vrátit také Tuomo Ruutu, jenž chyběl stejně dlouho jako Jágr, také kvůli chřipce (podezření na neštovice se v jeho případě nepotvrdilo). Klub už si uvolnil místo na soupisce zapsáním Tima Sestita na waiver list, následovat bude přesun na farmu.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -