- Reklama -

Jágr míří do první lajny. Kouč jej posílá mezi dravé mladíky

- Reklama -

Calgarští novináři zpozorněli. Legendární forvard Jaromír Jágr již třetí den po sobě trénoval s hráči z první lajny Johnnym Gaudreauem (24 let) a Seanem Monahanem (23 let). Zdá se tak, že trenér Flames Glen Gulutzan našel pro letitého útočníka nové místo. Přesvědčit se můžeme už v pátečním utkání proti Carolině.
Informaci o začlenění Jágra do první formace přinesl jako první hokejový reportér Wes Gilbertson. Nejdříve opatrně na svém twitterovém účtu, poté již sebejistě na webových stránkách deníku Calgary Sun.
S dvojící Gaudreau – Monahan se letos pokoušeli o souhru již Micheal Ferland (25 let) a Curtis Lazar (22 let). Obě pravá křídla však neuspěla a nenasbírala více než bod. Ferlanda zradilo zdraví, Curtise jeho nezkušenost. Na řadu tak přichází pětačtyřicetiletý Jágr, jenž si dozajista zavzpomíná na svou roli na Floridě. Tam válel vedle mladíků Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua.


NEPŘEHLÉDNĚTE: 


„Myslím, že Johnny a Sean jsou úžasně rychlí, a když se na několik dní zranil Michael Ferland, nabízí se nám skvělá šance vidět, jak to Jágrovi společně s nimi sedne,“ prohlásil kouč Gulutzan po středečním tréninku.
„Jágr jim podle mě může dát čas v útočném pásmu, kde skvěle drží puk,“ dodal trenér, který je jen o 187 dní starší než týmový veterán.
Otázkou zůstává, zda si česká osmašedesátka odbruslí v elitním útoku celý zápas. Ze tří klání (0+1) doposud Jágr odehrál nejvíce času v prvním utkání a to 13 minut a 38 sekund. Gaudreau a Monahan jsou ale zvyklí na vytížení mezi 17 a 19 minutami.
Zápas proti Carolině, který touto zprávou dostal pro české fanoušky nový náboj, začíná ve 3.00 středoevropského času.
Titulní foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -