- Reklama -

Jágr může ukázat našim mladým hráčům cestu k titulu, sní na Floridě

- Reklama -

Jágr míří na Floridu! Taková zpráva v posledních hodinách zaplnila sportovní média v Česku a za mořem. Na první pohled to vypadalo, že česká hokejová legenda předčasně ukončila sezónu a jede odpočívat na oblíbené pláže. Jaromír Jágr ale krátce po oslavě 43. narozenin ještě na penzi rozhodně nemyslí, odteď bude na ledě bojovat za místní Pantery.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Florida podle hokejového agenta Petra Svobody o Jágra usilovala už poslední tři roky a nyní se tedy konečně dočkala. Do New Jersey za něj poslala dva budoucí výběry v draftu a teď věří, že s jeho pomocí urve místo v play off, kde hrála od roku 2000 jen jednou, před třemi lety.
„Jágrův příchod přinese do naší kabiny stabilitu a s jeho pomocí se naše vyhlídky na play off zase o něco přiblížily,“ věří generální manažer Panterů Dale Tallon.
„Tenhle trejd byl krok správným směrem,“ dodal. Za Jágra obětoval dvě volby v příštím draftu, když jednu z nich získal výměnou Bergenheima do Minnesoty před pár dny.
„Jsem nadšený z toho, že k nám Jaromír přijde a budeme s ním moci strávit nějaký čas a pozorovat jej na vlastní oči při hře. Je to hráč, kterého byla vždy radost sledovat na ledě a pořád to v sobě má,“ myslí si Tallon.
Panthers už dokonce začali prodávat dresy s nášivkou Jágr a nezaměnitelným číslem 68 na zádech. A z příchodu hrající legendy si slibují podobně zvýšený zájem o hokej, jaký následoval po trejdu Wayna Gretzkého do Los Angeles na konci 80. let.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Chceme vyhrávat. A děláme pro to vše, krůček po krůčku. Doufáme, že Jágr může být dobrým mentorem našich mladých hráčů a ukázat jim, jak by měli pracovat, aby se dostali na jeho úroveň. A nakonec je třeba dovést až k vítězství v šampionátu,“ zasnil se Tallon.
Jágr míří na Floridu:

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -