- Reklama -

Jágr netušil, že bude tak těžké sehnat v NHL práci. Vrátí se do Kladna?

- Reklama -

Do začátku přípravných kempů v National Hockey League zbývá necelých pět týdnů a český matador Jaromír Jágr stále neví, kde bude v příští sezóně působit. Pětačtyřicetiletý křídelník údajně zvažuje nabídky z NHL, KHL, ale existují i jiné možnosti.
„Nejvážnější jednání mám s Kladnem, protože Rytíři mají rozumného majitele, který ví, co chce,“ žertoval sám vlastník středočeského prvoligového týmu po včerejším exhibičním zápase v brněnské DRFG Areně, v němž se rozloučil s kariérou útočník Martin Havlát (Martin Havlát Team – HC Kometa Brno 10:5).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Naposledy oblékal dres Floridy, kam přišel 26. února 2015 z New Jersey a následně dvakrát podepsal s klubem roční smlouvu, jenže po skončení letošní sezóny se zástupci obou stran na jejím dalším prodloužení nedohodli. Na začátku července se stal nechráněným volným hráčem a může tak jednat se všemi kluby.
„Opravdu vůbec nevím, co bude. Nemám tušení, kde budu hrát. Nechávám to na svém agentovi (Petr Svoboda). Je tam několik týmů NHL, které projevily zájem, ale zatím nic konkrétního,“ řekl kladenský odchovanec.
Jágr zároveň potvrdil, že setrvání v NHL je pro něj stále prioritou. „Mé rozhodování určuje především vážný zájem ze strany klubu. Čím větší by byl, tím větší je šance, že dostanu lepší roli. Jak ji potom využiju, to už by záleželo jen na mně. Musím být připravený, až tahle šance přijde. To je jediná věc, o kterou se musím starat. Nic jiného nemá smysl řešit,“ míní Jágr, pro něhož není zas až tak podstatné, jestli by nastupoval v elitním útoku.
„Moc dobře vím, že už nejsem hráč jako před deseti patnácti lety, kdy jsem rozhodoval zápasy. Jedna věc je, jestli vás trenéři dají do nějaké pozice, druhá pak, jestli ji dokážete využít. Pro mě by bylo lepší, kdybych byl ve druhé nebo ve třetí formaci, protože nastupujete proti horším hráčům i obráncům. Během kariéry jsem vždycky čelil špičkovým zadákům. I na Floridě jsem nastupoval proti těm nejlepším, což bylo vždycky hodně těžké,“ vysvětlil.
Embed from Getty Images
Pokud by druhý nejproduktivnější hokejista v historii NHL v nejslavnější hokejové lize světa pokračoval, mohl by se stát rekordmanem v počtu odehraných zápasů. K vyrovnání rekordu Gordieho Howea mu chybí 56 utkání.
„O celkovém počtu zápasů jsem nikdy neuvažoval. Je pravda, že když jsem se vrátil, tak jsem si řekl, že bych se chtěl dostat na 2000 bodů v NHL. Ale to je ještě daleko (Jágr má na kontě 1914 bodů). Na druhou stranu jsem nečekal, že bude letos tak těžké sehnat v NHL práci.“
V historickém pořadí nejlepších kanonýrů je Jágr na třetím místě, na Howea mu s jeho 765 góly chybí 36 zásahů do černého. „To bych musel hrát minimálně dvě sezóny,“ řekl.
Pokud legendární útočník zůstane doma, bude hrát pouze za Kladno. Comeback do české extraligy nechystá, mohl by mu totiž zkomplikovat návrat do zámoří.
„Výhoda toho, že bych hrál za Kladno – krom toho, že bych byl doma – je, že bych měl pořád možnost kdykoli odejít do NHL, kdyby se naskytla nějaká příležitost. Kdyby se třeba někdo zranil a někomu bych se hodil do týmu. Mohl bych se ze dne na den sebrat a odejít do NHL. Pokud bych nastoupil v extralize, nešlo by to. Musel bych čekat, až extraliga skončí,“ uzavírá Jágr.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -