- Reklama -

Jágr o své budoucnosti: Hokej pořád miluju a věřím, že se můžu nadále zlepšovat

- Reklama -

Jaromír Jágr se 1. července 2017 může stát neomezeně volným hráčem. Co bude dál, zatím nechce prozradit. Jedna věc je z jeho prohlášení stoprocentně jistá: brusle na hřebík v brzké době rozhodně nepověsí.
„Nejdříve musím dokončit sezonu. Ale jak se tak na to dívám, už dávno hraju v budoucnosti,“ naráží Jágr na fakt, že v únoru oslavil 45. narozeniny.
„Hokej stále miluju. Každý den, když vstoupím na led, se chci zlepšit. Za posledních dvacet let, co hraju, se nic nezměnilo. Nadšení mám pořád. Věřím, že se můžu zlepšit. Podstatné je, že miluju hokej. Musím počkat, co se stane,“ vysvětluje rodák z Hnidous u Kladna.
Jágr, který v letošním ročníku jako teprve druhý hokejista v dějinách NHL pokořil hranici 1900 bodů, na Floridu přestoupil 26. února 2015 z New Jersey. Pátého května 2016 podepsal s Pantery roční kontrakt. Smlouvu na jeden rok uzavřel pošesté za sebou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S výkony českého veterána je spokojený generální manažer a trenér Floridy Tom Rowe.
„Je to velmi dobré. Neustále boduje,“ komentuje Jágrovu produktivitu lodivod Panthers. Jágr v 79 utkáních aktuální sezony nasbíral 16 branek a 27 asistencí.
„Miluju to tady, každou minutu. Organizace se ke mně chová skvěle. Nabídli mi šanci. Přivedli mě sem. Dali mi parádní možnost. Hraju s velmi dobrými a talentovanými hokejisty. Miluju Floridu, nic se nezměnilo,“ vypráví evidentně spokojený Jágr.
Klub ze Sunrise v uplynulém ročníku ovládl Atlantickou divizi, ale v prvním kole Stanleyova poháru nestačil na newyorské Islanders. Současná sezona dopadla o poznání hůře – Panteři se do vyřazovacích bojů nepodívají.
„Je jedno, jestli jsme prohráli nebo se do play-off vůbec nedostali. Nic se nemění. Jsem jeden z těch, kteří za výsledek nesou zodpovědnost,“ uzavírá sebekriticky Jágr.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -