- Reklama -

Jágr pomohl dvěma body Floridě utnout sérii porážek

- Reklama -

Florida prohrála pět posledních utkání, z toho tři na tripu po západním pobřeží USA, takže už se těšila na domácí halu. BB&T Center přivítal Pantery hlasitým povzbuzováním a domácí se fanouškům v utkání s Calgary odvděčili výhrou 4:3. Oslavencem večera byl nestor týmu Jaromír Jágr, který na jeden gól nahrál a vítěznou branku sám vstřelil.
Florida vedla po dvaceti minutách 2:1, ve 24. minutě náskok ještě zvýšila. Jágr v situaci, kdy zřejmě všichni čekali, že si od pravého mantinelu vyjede klasicky do středu hřiště a zkusí střílet, nádherně uvolnil Aarona Ekblada, jenž z levého kruhu snadno nasměroval kotouč od odkryté klece.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Domácí však náskok neudrželi a Calgary postupně srovnalo na 3:3. U třetí branky hostů asistoval v přesilovce Jiří Hudler. Ve třetím dějství si pak vzal slovo znovu Jágr, který si s trpělivostí mazáka srovnal neposedný kotouč na holi a do protipohybu gólmana Kariho Rämoho vstřelil svůj 130. vítězný gól v National Hockey League.
Celkově to byl již Jágrův 729. přesný zásah v nejslavnější lize, na čtvrtého střelce historické tabulky Marcela Dionnea (731) ztrácí už jen dva góly. Třetí nejlepší střelec historie Brett Hull (741) je už také na dosah. Pak už následují pouze Gordie Howe (801) a nedostižný Wayne Gretzky (894).
„Skvěle načasováno,“ pochválil Jágra trenér Panthers Gerard Gallant. „Měl opravdu pěknou přihrávku a k tomu pěkný gól, právě to od svých chlapů potřebujeme. Nebyl to dokonalý zápas, ale bojovali jsme, tuhle výhru jsme hodně potřebovali.“
Přestože Panteři vyhráli, v zápase udělali hodně zbytečných chyb a po utkání tak následoval uzavřený hráčský mítink.
„Cítili jsme, že jsme nehráli náš nejlepší hokej, naštěstí jsme za to nezaplatili,“ zlobil se Roberto Luongo. „Za jiných okolností bychom ale pravděpodobně nezvítězili. Tak by to mělo chodit ve správném týmu. Nesmíte se spokojit jen s výhrou, musíte být spokojení s celým procesem.“
Hosty výsledek vyrovnaného zápasu mrzel. Při troše štěstí mohlo být skóre obrácené. „Ve třetí třetině jsme měli šance, ale nezakončili jsme je. Oni měli taky šance a dali z toho vítěznou branku. Měli jsme všechno nachystáno tady uhrát důležitou výhru, ale nevyužili jsme své možnosti. Což oni naopak dokázali,“ konstatoval k utkání trenér Flames Bob Hartley.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -