- Reklama -

Jágr pomohl třemi body Panthers k páté výhře v řadě a pokořil další metu

- Reklama -

Série čtyř proher v polovině ledna dávala tušit, že Florida ztrácí tempo a její mladá parta ve druhé polovině sezóny nevydrží. Jenomže Panteři se znovu chytili a ukazují NHL, že jejich výkony letos nejsou náhodné. Ve čtvrtek zaznamenali páté vítězství v řadě, všechny s úctyhodným rozdílem. Panthers nastříleli v posledních pěti utkáních 25 gólů, Red Wings smetli 6:3.
V brance hostů stál tentokrát Jimmy Howard a statistiky si příliš nevylepšil. Florida proměnila v gól šest z 33 střel, na druhé straně Rudá křídla vyslala na Roberta Luonga 39 puků, ten si ale vedl tradičně dobře a jen tři z nich pustil za svá záda. Skvělý byl hlavně v první třetině, kdy lapil 17 z 18 pokusů soupeře. Panthers vyhráli 23 z posledních 30 utkání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hlavní hvězdou večera byl vedle brankáře domácích Jaromír Jágr. Český veterán zaznamenal po dlouhé době tři body za gól a dvě asistence. První z nich byla Jágrovu 1100. gólovou nahrávkou v NHL.
Kladenský rodák se stal šestým hráčem v historii ligy, který této mety dosáhl. Připojil se tím k Wayneu Gretzkymu (1963 asistencí), Ronu Francisovi, Marku Messierovi (1249), Rayi Bourqueovi (1169) a Paulu Coffeymu (1135).
Jágrova 1100. nahrávka v NHL

Jágrovi během večera zdatně sekundoval Vincent Trocheck, který měl dvě branky a jednu nahrávku. Vidět byli také Brandon Pirri (1+1), Jussi Jokinen a Reilly Smith (oba 0+2). Na straně Detroitu zazářil dvěma přesnými trefami Dylan Larkin.
„Náš útok drží pohromadě, jsme skutečný tým,“ pochválil všechny hráče Trocheck. „Všechny čtyři lajny mohou dát gól. Každou noc vystoupí jiný útok. Hrajeme jen svou hru a víme, že když ji budeme hrát, góly dáme. Víme, že budeme vyhrávat, když předvedeme svůj nejlepší výkon.“
Jágrův gól z přesilovky, u kterého mu Trocheck asistoval, byl prvním pro českého útočníka od 10. ledna. Nejstarší hráč NHL tak protrhnul osmizápasové střelecké sucho. Celkem je to Jágrova 738. trefa v NHL, na třetího Bretta Hulla mu schází už jen tři zásahy.
Jágrova 738. trefa v NHL

Jágr přitom nedohrál minulý duel s Washingtonem, kdy v závěrečných minutách odešel do kabin kvůli drobnému zranění. O dva dny později byl v pořádku.
„Vlétl na to a předvedl skvělou první třetinu,“ pochválil návrat veterána trenér Gerard Gallant. „A dal gól v přesilovce. Byl to pro nás důležitý gól. Jágr hrál dnes opravdu dobře.“
Howard v brance Detroitu ukázal, že Petr Mrázek je v současné době lepší volbou. „Byla to pro něj další náročná noc. Štěstí se od něj odklonilo. Bojoval. Musí pokračovat, aby zůstal mentálně silný,“ povzbudil Howarda trenér Rudých křídel Jeff Blashill.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -