- Reklama -

Jágr přišel v duelu s Ottawou o kousek zubu, Senátorům se za to revanšoval po svém

- Reklama -

Jaromír Jágr pokračuje ve výborných výkonech, zvlášť na domácím ledě. Florida potřebovala nutně zabrat, z pěti utkání na tripu přivezla jednu výhru (celkem tři body), potom s Bostonem prohrála i doma. Teď konečně zvládla zápas dobře a k tomu vysokým výsledkem. K výhře 6:2 nad Ottawou přispěli zejména čtyřbodový Vincent Trocheck (1+3) a dvougólový Jágr (2+0).
Sedmnáct z třiadvaceti letošních branek dal Jágr v domácí aréně Panthers. „Doma je to trošku snazší,“ přiznal český veterán. „Domácí fandové vás trochu víc zatlačí.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Duel byl vyrovnaný zhruba do poloviny druhé třetiny, pak už převzali otěže Panteři. Jágr otevřel skóre ve 14. minutě po brilantně zvládnutém přečíslení dva na jednoho, kdy ho parádně uvolnil Jonathan Huberdeau. Ottawa srovnala, ve druhé třetině se skóre přelilo na každou stranu ještě jednou.
Ve třicáté minutě vstřelil rozdílový gól Aaron Ekblad a hosté už neměli šanci. Další trefu přidal za pouhých čtrnáct sekund Huberdeau, ve třetí třetině pak skóroval znovu Jágr a Trocheck, jenž zakončil večer skvělými čtyřmi body. Roberto Luongo přispěl v bráně Panthers 26 úspěšnými zákroky.
„Možná si to lidé pořád neuvědomují, ale byl to pro nás moc důležitý zápas,“ zdůraznil Jágr, který po nešťastném zásahu hokejkou obránce Sens Erika Karlssona přišel o kousek spodního zubu. „Příště proti nim už budu hrát fakt radši s košíkem, co mají vlčáci, aby nikoho nepokousali,“ žertoval zkušený křídelník po zápase na svém oficiálním Facebooku.

- Reklama -

Bude vás zajímat:



Florida bojuje o to, aby zastavila propad tabulkou. V Atlantické divizi, kterou dlouho vedla, už je třetí, se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Boston. V konferenci spadli Panteři na páté místo, odstup od deváté Philadelphie činí deset bodů.
Jágrův dvougólový večer znamenal překonání padesátibodové hranice. Aktuálně má česká legenda na kontě 51 bodů za 23 branek a 28 nahrávek. Stal se tak teprve pátým hráčem zámořské historie, který zaznamenal padesát bodů ve dvaceti sezónách NHL, čímž se přiřadil k Ronu Francisovi, Gordiemu Howeovi, Rayi Bourqueovi a Marku Messierovi.
„Hrál výborně, dal za nás dneska moc důležité góly,“ chválil číslo 68 trenér Gerard Gallant.
Ottawa, která na třináctém místě Východní konference pomalu ztrácí už i teoretickou naději na play off, prohrála třetí zápas v řadě, pátý z posledních šesti.
„Měli jsme docela dobrý začátek, pak jsme začali být trochu tvrdohlaví,“ komentoval hru svého mužstva trenér Dave Cameron. „Moc jsme na některé věci tlačili a zkoušeli jsme věci, které vychází jen s malou pravděpodobností. Puk skončil párkrát v naší síti, oni se dostali do tempa a my už je pak jen naháněli. Je frustrující se dívat, jak nás naše přehnaná urputnost stojí noc co noc zápasy.“

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -