- Reklama -

Jágr přispěl vítěznou trefou k rekordnímu zápisu Panthers, Plekanec odehrál jubilejní 800. zápas v NHL

- Reklama -

Další vítězné představení mají za sebou Panteři z Floridy. Tým kolem Jaromíra Jágra chytil výbornou formu už před Vánocemi a po krátké přestávce na kvalitní výkony navázal. Úterní výhra nad Montrealem byla už sedmou v řadě.
Panthers tak završili nejúspěšnější měsíc ve své klubové historii. Během prosince odehráli čtrnáct utkání (11-3), ve kterých si přispali 22 bodů, o jeden víc, než bylo jejich dosavadní maximum (21 bodů, březen 2006). Skvělé výkony vynesly mužstvo ze Sunrise do čela tabulky Atlantické divize.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Noční klání v BB&T Center, které navštívilo 19.822 diváků, měla zcela ve své režii řada vedená Aleksanderem Barkovovem. Finský centr zaznamenal dvě branky a asistenci, Jonathan Huberdeau měl dvě přihrávky, Jágr mířil jednou do černého.
Jeho druhá branka byla při výsledku 3:1 pro domácí vítěznou. Jágr tak jen upevňuje svoje vedení v této historické statistice, kde mu patří se 131 vítěznými trefami jasné první místo. Celkově šlo o jeho 733. gól v NHL, čímž se přiblížil Brettu Hullovi na třetím místě historické tabulky už jen na rozdíl osmi zásahů.
„Velká legrace, máme teď hodně sebevědomí. Víme jak na to, víme jak vítězit,“ shrnul po zápase Barkov, jmenovaný první hvězdou večera. Finský útočník s ruskými předky měl dvě přesné trefy i v předešlém utkání s Columbusem. V posledních dvou duelech tak zaznamenal pět bodů (4+1).
„Předvádíme to, v čem jsme silní,“ vyzdvihl Jaromír Jágr. „Všichni jsme dost silní ve hře jeden na jednoho. Ona dva mají rychlost, já myslím, že mám dost síly. Jsme si blízcí a dokážeme spolupracovat. Dříve či později se někdo z nás dostane do šance, jedno kdo…“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Roberto Luongo si připsal 27 úspěšných zákroků. „Myslím, že kluci odehráli výborný zápas, jeden z nejlepších v téhle sezóně,“ nešetřil chválou na spoluhráče zkušený gólman. „Nedovolili jim toho moc. Skvělý zápas pro náš tým, zvlášť s ohledem na to, co bylo v sázce.“
Montreal prožívá úplně jiné období. Pondělní výhra nad Tampou Bay 4:3 po prodloužení přerušila sérii šesti porážek. Proti Floridě ale Canadiens na vítězství nenavázali a byla z toho sedmá prohra v osmi duelech. Jediným střelcem hostů byl Max Pacioretty.
„Po tom vítězství bychom měli mít mnohem víc energie, místo toho jsme ji měli hlavně v první třetině málo. Měli příliš mnoho vyložených šancí, jejich mužstvo je teď v laufu, hlavně jejich první lajna,“ řekl Pacioretty na adresu Jágra, Barkova a Huberdeaua.
„V útoku se cítí dobře, vypadá to, jako by byli schopní se prosadit z každé akce. Musíme jít dál a pokusit se aspoň trochu o to, co předvedli oni,“ doplnil kapitán Montrealu.

Poprvé po nedávném přestupu z Edmontonu nastoupil za svůj nový tým gólman Ben Scrivens. Devětadvacetiletý Kanaďan kryl 27 z 30 střel. „V Edmontonu to nedopadlo dobře, ale hokej je především byznys. Jsem rád, že teď mohu chytat v Montrealu a budu se snažit dát týmu šanci vyhrát každý zápas, do kterého mě trenér nominuje. Beru to jako výzvu a jsem na ni připravený. Dnes jsem odehrál docela dobré utkání a doufám, že na tomto výkonu mohu do budoucna stavět,“ řekl rodák ze Spruce Grove.
Především v první třetině předvedl Scrivens několik bravurních zákroků, jež ochránily Canadiens od pohromy. „Ve svém prvním utkání v letošní sezóně chytal výborně. Během několika prvních střídání jsme si vytvořili dvě nebo tři velké šance, ale Scrivens vytáhl skvělé zákroky,“ pochválil soupeřova brankáře kouč Panterů Gerard Gallant.
Malé soukromé jubileum oslavil Tomáš Plekanec. Třiatřicetiletý český útočník, jenž se o den dříve trefil po jednadvaceti zápasech bez vstřelené branky, odehrál proti Floridě své 800. utkání v NHL. Kladenský odchovanec odehrál všechny zápasy v dresu Habs, kteří ho draftovali v roce 2001 ze 71. pozice a na kontě má 527 bodů (210+317).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -