- Reklama -

Jágr s Kanem jsou podobní, vy to nevidíte?

- Reklama -

Slova z titulku pronesl člen Hokejové síně slávy Brefb-chicagott Hull, když ho pro oficiální stránky NHL zpovídali před blížícím se Utkáním hvězd. Jaromír Jágr a Patrick Kane při exhibici povedou do boje jako kapitáni výběry Atlantické a Centrální divize. A i když se srovnání 190 centimetrů měřícího a 105 kilogramů vážícího českého útočníka s o poznání menším a o čtvrtinu méně vážícím Američanem zdá být přitažené za vlasy, podle excelentního střelce je na místě.
Hull vnímá oba forvardy totožně v tom, jak jsou schopni si poradit s defenzívou protivníka. „Jágr je chytrý a využívá své tělo, v tomhle je lehce odlišnou verzí Kanea. Nepředvádí tak úžasnou práci s hokejkou jako Patrick, ale natáhne na sebe obránce a i když jsou těsně u něho, pořád se dokáže dostat, kam chce. Diktuje obráncům, kam se pohnou, a jakmile se dostane, kam potřebuje, popadne puk a vydá se k brance. Je dost šikovný, aby zakončil nebo vymyslel skvělou akci.“
Bývalý hokejista Calgary, St. Louis, Dallasu, Detroitu a Phoenixu samozřejmě nepopírá, že v mnoha jiných ohledech jsou 43letý člen Panthers a 27letý hráč Chicaga rozdílní.

„Jágr je podobný, jako jsem býval já, v tom, že nepůsobí tak okázale. V útočném pásmu si ale odvede svoji práci. Když se díváte na Kanea, Pavla Dacjuka nebo vidíte pálit Alexandra Ovečkina, nespustíte z  nich oči. Jágr udělá své, aniž byste si ho pořádně všimli. V tom je geniální,“ domnívá se Brett Hull.
Americká hokejová legenda, která dnes zastává post viceprezidenta pro hokejové operace u Bluesmanů, během své dlouhé kariéry nastřílela v základní části 741 branek, což ji řadí na třetí místo historických tabulek. Pokud se nestane něco neočekávaného, bude však z něho brzy sesazena – Jágr je jen o čtyři góly pozadu.
„Samozřejmě nejde o rekord, ale i když si vedete dobře, najdou se lidé s výjimečným talentem, kteří vás  jednoho dne překonají. Když se podívám na současný styl hry, řekl bych, že to budou Jágr a Ovečkin, takže pravděpodobně skončím na pátém místě. Budu ale ve společnosti hodně dobrých chlapíků,“ pousměje se Brett Hull.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -