- Reklama -

Jágr zůstává na Floridě. S Panthers podepsal novou smlouvu

- Reklama -

Jaromír Jágr se rozhodl pokračovat ve své kariéře na slunném jihu. Po posledním utkání Panthers v této sezóně přítomným novinářům sdělil, že by si angažmá v Sunrise rád prodloužil. V neděli pak přišla ze zámoří zpráva, že se elitní útočník s vedením Floridy nakonec domluvil. Za Cats odehraje minimálně ještě jednu sezónu. Podle Chrise Johnstona z kanadské stanice Sportsnet bude Jágrův základní plat činit 3,5 mil. dolarů. Na bonusech si pak může vydělat takřka další 2 miliony.
Po únorovém přestupu z New Jersey stihl Jágr v novém dresu odehrát 20 utkání, v nichž si připsal 18 bodů za 6 gólů a dvojnásobný počet asistencí. Celkem ročník zakončil se 47 body (17+ 30), které nasbíral v 77 zápasech.
„Jsem nesmírně rád, že jsem byl vyměněný zrovna sem. Skutečně jsem nevěděl, jak dobrý tým tady je. Dostal jsem šanci odehrát dvacet zápasů a spousta lidí si myslela, že to tím skončí. Mladí kluci tady mi ale dodali energii a elán do života. Jsem rád, že se sem vrátím,“ cituje Jágrova slova George Richards z Miami Herald.


 Nepřehlédněte:


Pokud by se na podepsání smlouvy nedohodl, stal by se 1. července 2015 nechráněným volným hráčem.
„Jaromír je nezpochybnitelný profesionál a hráč světového kalibru. Jeho podepsáním jsme se opět posunuli k našemu cíli, kterým je vybudování vítězného týmu na jižní Floridě,“ uvedl pro oficiální stránky klubu majitel Panthers Vincent Viola.
Florida je Jágrovým osmým zámořským působištěm. Po Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku, Philadelphii, Dallasu, Bostonu a New Jersey se usídlil v týmu, který byl založen až v roce 1993, tedy v době, kdy se již mohl nejslavnější český hokejista pochlubit ziskem dvou Stanley Cupů.
„Jsme nesmírně poctěni tím, že jsme se (s Jágrem) domluvili. S Aleksanderem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem si skvěle sedli,“ neskrýval radost generální manažer Panthers Dale Tallon. „Jeho tvrdá práce a pozitivní přístup měly na náš tým obrovský vliv,“ prohlásil.
Vyjednávací pozici měla česká legenda více než dobrou. Proti New Jersey se Jágr v sobotu prezentoval v nejlepším světle. Ve 48. minutě si připsal asistenci u Huberdeauovy branky a o pět minut později při početní výhodě dal výsledku konečnou podobu 3:2.  Ve statistice přesilovkových branek tímto vyrovnal Wayna Gretzkého – oba jich mají 204.

Jágr byl do týmu Floridy vyměněn 26. února 2015. Devils za něj získali volbu ve 2. kole draftu 2015 a podmíněnou volbu ve 3. kole draftu 2016. „Doufáme, že Jaromír dovede náš tým do země zaslíbené“, proklamoval už krátce po přestupu Tallon. Postup do play-off se ale nekonal. S 91 body skončili Panthers na 10. místě Východní konference.
Titulní foto: Jared Earle

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -