- Reklama -

Jágr se soustředí na hokej, možnost výměny do jiného klubu neřeší

- Reklama -

Čím dál tím častěji se nejen v českých ale také zámořských novinách probírá cesivnhl-logo-150x150-3možnost odchodu Jaromíra Jágra z New Jersey. Český veterán může být před uzávěrkou přestupů, ke které dojde 2. března, žádaným zbožím v některém z týmů usilujících o Stanley Cup. Hlavu si z toho ale nedělá.
Jágrovou strategií je soustředit se jenom na hokej. Co se má stát, ať se stane.
„Nevěnuji pozornost uzávěrce přestupů, jsem profesionál,“ řekl médiím v New Jersey. „Pracuju ještě tvrději, než jsem pracoval dřív. Když tu zůstanu, tak tu zůstanu. Když ne, pořád musím být připraven. Když mě někdo vytrejduje, budou očekávat, že budu dobrý. Když zůstanu tady, musím být taky dobrý. Takže musím pracovat víc než dřív, abych se ujistil, že dobrý opravdu budu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jágr, kterému bude 15. února 43 let, vstoupil v pondělí do utkání s Edmontonem se čtyřzápasovou bodovou šňůrou. Ve čtyřech zápasech po sobě nasbíral dvě branky a dvě asistence. Ve 49 zápasech nasbíral 29 bodů za 11 branek a 18 nahrávek, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče Devils.
Ve druhém lednovém zápase nastřílel proti Philadelphii hattrick a stal se nejstarším hráčem v dějinách NHL, kterému se něco takového povedlo. V historických tabulkách má teď na dostřel Phila Esposita. Až vstřelí svůj příští gól, vyrovná tohoto slavného kanadského útočníka se 717 přesnými trefami na pátém místě historické tabulky nejlepších kanonýrů NHL.
Podle všech předpokladů má Jágr pořád co nabídnout eventuálnímu uchazeči o pohár Lorda Stanleyho. Má dostatek zkušeností, pořád je produktivní. New Jersey je přes dobré výsledky z posledních dnů v tento moment jedenácté ve Východní konferenci, na osmý Boston ztrácí dvanáct bodů, což je propast, která už půjde obtížně překonat.

Varianta, že by ale kladenská legenda žádala o výměnu z vlastní vůle, prý nenastane. „Necítím, že bych o to měl žádat,“ řekl Jágr. Když to bude dobré pro tým, odejdu. Když budou cítit, že dostali dobrou nabídku, vymění mě. Nebudu o to ale žádat.“
„Možnost zabojovat ještě o play off? Nevím. Je to mimo mou kontrolu,“ dodal útočník Devils.
Jágr má ve své sbírce dva Stanley Cupy z prvních dvou sezón v NHL. Se silnou partou Pittsburghu vybojoval prsteny pro vítěze v letech 1991 a 92, hlavně druhý rok už se o zisk poháru nemalou měrou zasloužil. V roce 2013 došel s Bostonem do finále, vyhrát však nedokázal.
Ve své dlouhé kariéře byl pravidelným účastníkem play off. Za celou dobu si pohárové boje nezahrál pouze třikrát: v sezóně 2001-02, to bylo první rok ve Washingtonu, v sezóně 2003-04, kdy byl vyrejdován z Washingtonu do New Yorku, a v sezóně 2013-14, loni v New Jersey.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -