- Reklama -

Jágr se stal čtvrtým hráčem v historii NHL, který zdolal 1800 bodů

- Reklama -

Hokejisté Bostonu prohráli na ledě Floridy 2:4, a protože Ottawa poracesivnhl-logo-150x150-3zila New York Rangers, vypadli ve Východní konferenci z postupové osmičky do play off. Situaci jim notně zkomplikoval Jaromír Jágr v dresu domácích, který proti svému bývalému klubu asistoval u dvou branek a dosáhl 1800 bodů v NHL (1549 utkání), což před ním dokázali pouze Wayne Gretzky (2857 bodů), Mark Messier (1887) a Gordie Howe (1850).


Vstupte do světa statistik NHL


Prohra Bostonu znamená jistotu postupu pro NY Islanders a Detroit, který včera vydřel bod v Montrealu. Medvědi se sice drží v těsném závěsu za osmým Pittsburghem, ten má ale jeden zápas k dobru. „Dneska jsme pomohli několika týmům. Možná mě někdo z Pittsburghu bude mít po patnácti letech zase rád,“ smál se Jágr, jenž v 90. letech pomohl Pens dvakrát vyhrát Stanley Cup (1991, 1992).
Boston byl v první polovině zápasu lepším týmem, ale dlouho ztroskotával na brankáři Robertu Luongovi. Přesto se nakonec ve druhé třetině dostal do vedení, když se v přesilové hře trefil Patrice Bergeron a ukončil čekání svých spoluhráčů na gól, Bruins totiž v předchozím duelu ve Washingtonu neskórovali.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Pak ale začala úřadovat slavná osmašedesátka. O necelé čtyři minuty později hráli přesilovku Panthers a Aleksander Barkov po Jágrově asistenci švihem vyrovnal. Na začátku třetí části pak Jágr pro změnu poslal puk na Jonathana Huberdeaua, který parádním bekhendem otočil skóre. Jágr zaokrouhlil svoje statistiky v NHL na 1800 bodů, ze čtvrté příčky historických tabulek sesadil Rona Francise a mezi nahrávači dohnal Adama Oatese, kterému patří s 1079 přihrávkami šestá příčka.
Brad Boyes poté přidal třetí gól Panterů a Boston ještě zkusil zápas zdramatizovat. Brad Marchand po přihrávce Davida Krejčího vyjel zpoza branky a švihem prostřelil Luonga. Do konce zápasu už ale zbývalo jen necelých sedm minut a Jimmy Hayes gólem v 56. minutě jejich naděje na bodový zisk definitivně ukončil.
„Je to těžké. Vždycky jsme byli hrdí na to, že si dokážeme poradit sami, ale teď budeme muset v posledních zápasech základní části spoléhat i na pomoc ostatních týmů,“ řekl po zápase útočník Bostonu Chris Kelly. S tím ale příliš nesouhlasí kouč Claude Julien. „Musíme se koukat především na sebe a ne na ostatní,“ prohlásil.

Julien před zápasem proházel složení útočných řad a týmu to viditelně pomohlo, v koncovce se ale Bruins stále trápí. „Máme kluky, kteří jsou schopni hrát s kýmkoliv, ale samozřejmě ne všichni. V zápasech jako tenhle ale musíme být silnější především v závěrečné třetině a to jsme tentokrát nebyli,“ litoval kouč Bostonu.
Před zápasem byl oceněn brankář Floridy Roberto Luongo za to, že v předchozím týdnu dosáhl na 400. vítězství v NHL. To je nejvíce z aktivních gólmanů v lize. „Není to tak hezké jako být v play off, ale vážím si toho,“ komentoval ocenění Luongo, jehož na ceremonii doprovodili i manželka se synem a dcerou.

Foto: Icon Sportswire
Jágrova 1079. přihrávka a zároveň 1800. bod v základní části NHL

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -