- Reklama -

Jágr se v úvodní nominaci pro Světový pohár neobjeví

- Reklama -

Budoucí trenér hokejové reprezentace Josef Jandač oznámí ve scesivnhl-logo-150x150-3tředu v 17:00 úvodní šestnáctičlennou nominaci pro zářijový Světový pohár v Kanadě. Ta bude čítat 14 hráčů v poli a dva brankáře.
„Musí se to skládat nejen jako jména, ale i jako tým. Nebude to až tak těžké, zase tolik hráčů venku nemáme. Důležité bude, abychom sestavu dobře poskládali jak postově, tak aby jednotlivé pětky měly nějaké úkoly,“ vysvětlil v rozhovoru pro Český rozhlas Josef Jandač.
Fanoušky zajímá i případná účast Jaromíra Jágra. Nejlepší český střelec současného ročníku NHL by si z výkonnostního hlediska nominaci dozajista zasloužil a i slavný zámořský magazín The Hockey News tvrdí, že 44letého veterána v Torontu uvidíme. „Nevěříme, že skončil. Zvlášť když je dost dobrý na to, aby hrál Utkání hvězd NHL,“ napsal v únoru redaktor Matt Larkin.
„V první fázi nominace Jarda nebude, necháme mu čas a prostor. Budeme s ním mluvit jako s každým jiným a pak se uvidí,“ zvolil diplomatičtější cestu trenér Jandač.
Reportáž redaktora ČRo Petra Kadeřábka si můžete celou poslechnout zde:

Jágr se s reprezentační kariérou rozloučil po loňském domácím světovém šampionátu (jeho slova si přečtete ZDE), avšak nový generální manažer národního týmu Martin Ručinský účast slavné osmašedesátky na Světovém poháru nevzdává.
„Jardu znám velice dobře. Vím, že oznámil, že končí v národním mužstvu, ale z mého pohledu, ať je to jak to je, věk je jen číslo. Myslím, že pořád má národnímu mužstvu co dát,“ prohlásil Ručinský na začátku února (více čtěte ZDE).
Pokud by se Jágr přece jen rozhodl na turnaji hrát, uvedli by jej trenéři až v dodatečné nominaci, která musí být nahlášena do 1. června.
Znovuobnovený Světový pohár se bude konat od 17. září do 1. října 2016 v kanadském Torontu. Češi se v základní skupině střetnou 17. září s Kanadou, 19. září s výběrem Evropy a 22. září s USA. Kompletní program a formát Světového poháru naleznete ZDE.

Anketa NHLnews:


Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -