- Reklama -

Jágr to nebude, do Pittsburghu přichází David Perron

- Reklama -

Kritická situace v pittsburghské ofenzívě vyvolaná vlnou příušnic a dalšími zdravotními problémy si žádala rázné řešení, to bylo jasné každému. Mezi mnohými spekulacemi se dokonce objevila zpráva, že by se do „klubu svého mládí“ mohl vrátit Jaromír Jágr. Nakonec ale vedení Penguins sáhlo po posile na severozápad Kanady – z Edmontonu přichází David Perron výměnou za Roba Klinkhammera a první volbu v příštím draftu.
V minulé sezóně, své premiérové u Oilers, zaznamenal dlouholetý hráč St. Louis slušných 57 bodů, nejvíce ve své dosavadní kariéře. Letos je sice zatím pouze na pěti brankách a čtrnácti asistencích, ale i to mu stačilo na průběžné čtvrté místo v klubových statistikách. U Tučňáků, kde téměř jistě zaujme místo na levém křídle jedné z elitních formací, mu čísla porostou určitě mnohem rychleji.
„Vždycky je těžké opouštět místo, ke kterému jste citově připoután, bez ohledu na to, v jak těžké situaci jsme se nacházeli. Když od toho ale odhlédnu, není moc lepších příležitostí, kam jít, a já jsem z přestupu nadšený,“ uvedl hned po oznámení trejdu rodák z quebeckého Sherbrooke.
V Pittsburghu bude v této a ještě v příští sezóně vyplácen na základě smlouvy, jež mu zaručuje průměrný roční příjem 3,8 miliónu dolarů. Následně se stane nechráněným volným hráčem. Roba Klinkhammera, jenž se v Pennsylvánii po výměně z Arizony neohřál ani měsíc, čeká stejný osud už letos v červenci. Jeho plat je ale pochopitelně mnohem nižší, v této sezóně činí 650 tisíc USD.
Za ně se Kojotům a Tučňákům odvděčil šesti body (každému týmu třemi), celkem  nasbíral v NHL 39 bodů ze 139 startů.
Nepočítáme-li absence kvůli příušnicím, chybějí Pittsburghu v ofenzívě Patric Hörnqvist (zranění v dolní části těla, doba léčení se odhaduje na několik týdnů), Blake Comeau (zápěstí) a Pascal Dupuis (krevní sraženina, dlouhodobá pracovní neschopnost).
Foto: Icon Sporstwire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -