- Reklama -

Jágr trénoval a v nedělním duelu na ledě Detroitu zřejmě nastoupí

- Reklama -

Útočník Floridy Jaromír Jágr v sobotu trénoval a měl by nastoupit v dnešním utkání National Hockey League proti Detroitu Red Wings. V rozhovoru pro zámořská média to uvedl hlavní kouč Panterů Gerard Gallant.
„Sice jsem s ním dnes nemluvil, ale lékaři mi řekli, že bude na zítřek v pořádku,“ citoval dvaapadesátiletého rodáka ze Summerside oficiální web zámořské soutěž NHL.com.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Florida v pátek vybojovala dva body, když porazila New York Islanders 3:2 po samostatných nájezdech. Stínem utkání byla pro domácí ztráta Jágra, jenž už se do zápasu nevrátil poté, co ho v čase 8:39 ve třetím dějství opustil. Jágrovy zdravotní potíže nikdo z týmu blíže nekomentoval.
Slavná osmašedesátka se v zápase zviditelnila, když v 9. minutě nahrála na gól Brandona Pirriho. Český veterán tak zaznamenal už svou 1090. asistenci v NHL. Odchovanec kladenského hokeje bodoval v pátém utkání po sobě, ale na vyrovnání čtvrtého Marcela Dionnea v historické tabulce střelců opět nedošlo.
Třiačtyřicetiletý Jágr odehrál v základní části NHL prozatím 1570 utkání, ve kterých vstřelil 730 branek, o jednadvacet let starší Kanaďan Marcel Dionne si během své osmnáctileté kariéry v nejlepší hokejové soutěži světa (1971-89) připsal 731 gólů v 1348 zápasech.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -