- Reklama -

Jágr ve městě! Penguins vyhlašují poplach

- Reklama -

Od svého odchodu z Pittsburghu v roce 2001 navštívil Jaromír Jágr ocelářské město jako soupeř už mnohokrát. Oblékal přitom mimo jiné dresy Flyers či Rangers, tedy úhlavních rivalů Tučňáků, takže na bučení publika už si zvykl. Část návštěvníků Consol Energy Center či dřívější Mellon Areny však českému forvardovi  vzdávala poctu – a mezi hráči Penguins je tenhle poměr možná ještě vyšší.
„Je to jeden z nejunikátnějších talentů, jaký byl v hokeji kdy k vidění,“ tvrdí útočník Matt Cullen, jenž s Jágrem působil v sezóně 2006-07 v New Yorku. „Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo by byl tak oddaný hře. Vždycky mě to fascinovalo a uznával jsem ho kvůli tomu. Přicházel jsem na stadión obvykle mezi prvními, ale on už tam dávno byl.“
Jágrovy tréninkové metody a jeho pracovní morálka jsou pověstné, i díky nim se pár měsíců před 44. narozeninami drží v popředí sezónních statistik. Z pěti startů vytěžil čtyři branky a tři asistence, ve střeleckých tabulkách jsou na tom lépe pouze čtyři muži.
„Má lepší průměry, než jakých většina hráčů vůbec dosáhla během své kariéry,“ uznává další z pittsburghských útočníků Chris Kunitz.
Podle předsezónních prognóz by úterní zápas mezi Penguins a současným Jágrovým zaměstnavatelem z Floridy byl jasnou záležitostí pro domácí. Při aktuálním pohledu na tabulku Východní konference ale najdeme Pantery o dva body a tři místa před Tučňáky. Mnohem výraznější je brankový rozdíl, mužstvo z jihovýchodu USA nastřílelo víc jak dvojnásobek gólů než tým z Pennsylvánie. A Jágr byl skoro u poloviny z nich.
„Je jedinečným hráčem v tom, jak dokáže využívat své postavy, pracovat s pukem, číst a tvořit hru,“ pokračuje na stránkách listu Pittsburgh Post-Gazette ve chvalozpěvu Matt Cullen. „Pokud jde o jeho schopnosti při jeho postavě, myslím, že v hokeji nebyl nikdy k vidění někdo takový… a možná nikdy nebude. Jdu s ním do rohu a mám jeho zadek na úrovni své hrudi. Je velký, silný a efektivní při chránění puku.“
Pokud by Jaromír Jágr připravil či proměnil nějaké šance i dnes večer, Cullen tak nadšeně určitě hovořit nebude.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -