- Reklama -

Jágr vstřelil 13. gól v sezoně, Florida přesto prohrála posedmé z posledních osmi utkání

- Reklama -

Jaromír Jágr proti Minnesotě Wild zaznamenal 762. branku v základní části NHL, Florida přesto prohrála 4:7. Po únorovém pětizápasovém tripu po kluzištích soupeřů, z něhož si odvezla plný počet bodů, prohrála sedm z následujících osmi duelů.
Ještě horší je na sérii proher fakt, že tým ze Sunrise si odnesl prohru v šesti ze sedmi domácích utkání. Panteři přitom na začátku třetí třetiny vedli 4:3, jenže pak inkasovali čtyři branky v řadě, na něž nenašli odpověď. Vítězný gól večera vstřelil v 55. minutě kapitán Divočáků Zach Parise.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to frustrující. Mohlo to skončit naopak. Stav byl vyrovnaný až do samotného závěru. Takové mače potřebujeme vyhrávat,“ tvrdí floridský obránce Mark Pysyk, jenž si v zápase připsal branku a asistenci.
„Mohli jsme vyhrát, ale vždycky si najdeme způsob, jak prohrát. Něco děláme špatně, obzvlášť já. Hrajeme špatně v obraně. Potřebujeme si navzájem více pomáhat a zvednout se. Potřebujeme obrátit kurz,“ říká odhodlaně útočník Jonathan Marchessault, autor jednoho ze čtyř floridských gólů.
Panthers se kvůli sérii domácích proher začíná vzdalovat vidina play-off. Florida klesla na 12. příčku Východní konference; na druhou divokou kartu ztrácí šest bodů.
Jágrova 13. branka v sezoně, kterou vyrovnával na 3:3

Minnesota na druhé straně odvrátila třetí prohru v řadě, když v předchozích soubojích podlehla St. Louis (1:2) a Tampě Bay (1:4).
„V tomto zápase jsem chtěl uspět stejně jako v posledních dvou. Podle mě je tenhle triumf pro mužstvo důležitý, protože v následujících čtyřech zápasech hrajeme proti Chicagu, Washingtonu a Rangers (plus Carolině; pozn. aut.),“ prohlásil kouč Minnesoty Bruce Boudreau.
Wild upevnili svůj náskok na čele Západní konference a odskočili Blackhawks na rozdíl tří bodů; navíc mají utkání k dobru.
„Oproti předchozím dvou zápasům jsme hráli dobře. Podle mě to znamená to, že jsme si nastavili velmi vysoké kritérium, když jsme po dvou neúspěších za sebou začali pociťovat paniku. Dokazuje to, že v této sezoně odvádíme dobrou práci,“ je přesvědčený Parise.
„Bylo to zábavné utkání. Takové, které trenérům zastaví srdce,“ nechal se slyšet Boudreau.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -