- Reklama -

Jágr vstřelil gól a pomohl Floridě zastavit sérii tří domácích porážek v řadě

- Reklama -

Jaromír Jágr svou 761. brankou v NHL přispěl k výhře Panthers nad Carolinou 3:2 v samostatných nájezdech. Legendární útočník se po Chrisi Cheliosovi a Gordiem Howeovi stal teprve třetím hráčem v historii soutěže, jenž skóroval po překročení pětačtyřicítky.
„V první třetině jsme hráli dobře, ale pak jsme si z nějakého důvodu mysleli, že je konec. Dali jsme jim příležitost. Začali hrát lépe a lépe a vstřelili branky. Na konci jsem cítil, že máme štěstí, že jsme vytěžili alespoň bod. Musíme se naučit, že zápas se nehraje na dvacet minut,“ zkritizoval pasivní hru svého mužstva Jágr.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsou to pro nás dva důležité body. Ztratili jsme tři utkání v řadě. Není možné, abychom procházeli takovou sérií, obzvláště ne doma. Potřebujeme body. Možná jsme nehráli tak pohledně, jak bychom si přáli, ale zvládli jsme to a rozhodli jsme v nájezdech,“ oddechl si brankář Roberto Luongo, zvolený druhou hvězdou večera.
Sedmatřicetiletý Luongo zaznamenal 453. vítězství v kariéře; k dorovnání Curtise Josepha na čtvrtém místě historických tabulek mezi gólmany s nejvíce vychytanými výhrami mu schází jediný triumf.
„Je potřeba, abychom hráli tak jako na tripu. V těch pěti utkáních, ve kterých jsme neztratili ani bod, jsme hráli neuvěřitelně. Z nějakého důvodu se nám doma přestalo dařit. Předvádíme mnohem riskantnější hru místo toho, abychom hráli jednodušeji, jako v play-off. Přesně to musíme změnit. Pokud se dostaneme do vyřazovacích bojů, musíme hrát chytřeji. Dneska jsme tak nehráli,“ shrnul duel s Carolinou trenér a generální manažer Floridy Tom Rowe.
Jágrova 761. branka v kariéře

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -