- Reklama -

Jágr zařídil první úspěch Devils po trenérské rošádě, mezi střelci byli i další čtyři Češi

- Reklama -

Jaromír Jágr byl klíčovou postavou New Jersey, které v pondělí otočilo zápas s Pittsburghem a vyhrálo 3:1. Dvaačtyřicetiletý forvard zaznamenal po delším období sucha svůj šestý přesný zásah v sezóně. Byl druhý vítězný, celkově 126. tohoto druhu v kariéře (rekord NHL). Jágr se trefil po devíti utkáních bez gólu. Nejlepší hráč zápasu si ve 39. minutě nabruslil do útočného pásma a prudkým švihem z pravého kruhu překonal Marca-André Fleuryho.
O první výhru Devils pod vedením nové trenérské dvojice Adam Oates – Scott Stevens se střelecky zasloužili také Travis Zajac (1+1) a Adam Henrique. U přesilovkové branky prvně jmenovaného asistoval český zadák Marek Židlický. Gólman Cory Schneider podpořil snažení svých spoluhráčů 27 bezchybnými zákroky. Vyzrál na něj pouze kapitán Penguins Sidney Crosby.
Z našich krajanů skórovali v pondělním programu NHL i Aleš Hemský, Dmitrij Jaškin, Jiří Sekáč a Michael Frolík. Hemský se svou třetí brankou v ročníku podílel na těsné výhře Dallasu 3:2 nad NY Rangers. K tomu, že Hvězdy ukončily soupeřovu osmizápasovou sérii výher, přispěl velkým dílem i gólman Kari Lehotnen, který za svá záda propustil pouze dvě z třiceti střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.
Rekordman mezi gólmany NHL Martin Brodeur zažil další z mnoha povedených večerů své bohaté kariéry. V duelu s Coloradem zastavil 16 střel a dovedl St. Louis k vítězství 3:0. Brodeur si připsal už 125. čisté konto (první od 14. prosince 2013) a 691. vítězství v základní části soutěže. Rozdílovým gólem se na triumfu Blues podílel Dmitrij Jaškin. Jednadvacetiletý rodák z Omsku otevřel skóre zápasu, když v úvodní minutě druhé třetiny našel skulinku pod levým betonem Semjona Varlamova. Utkání proti bývalému zaměstnavateli se vydařilo Paulu Stastnému, jenž zaznamenal dvě asistence.
Uzdravení útočníci Jordan Staal a Jiří Tlustý se vrátili do akce a asistovali u trefy Erica Staala. Byl to však jediný gól Caroliny v utkání s Montrealem. Hosté skórovali třikrát. Cama Warda překonali Jiří Sekáč a Lars Eller. Druhý jmenovaný se může pochlubit tím, že vsítil jubilejní 21 000. gól v historii organizace Canadiens. Tečku za utkáním udělal Max Pacioretty střelou do prázdné branky při power play soupeře. Na svou dvacátou výhru v ročníku potřeboval Carey Price 28 zákroků.
Přesilovkové údery Michaela Frolíka a Mathieua Perreaulta poslali Winnipeg do vedení 2:0, na vítězství Jets v utkání s Minnesotou to ale nestačilo. O obrat Wild se v druhé třetině postarali Ryan Carter, Justin Fontaine a Marco Scandella. Wild tak po pěti zápasech znovu poznali chuť vítězství.
Podruhé během sedmi dnů na sebe narazili hokejisté Calgary a Los Angeles, podruhé hovořil výsledek ve prospěch kanadského týmu. O vítězství rozhodly Plameny dvěma rychlými góly v první třetině. V čase 12:13 umazal nulu na kontě Jonathana Quicka Curtis Glencross, o necelých 62 sekund později mířil přesně Markus Granlund. Na obě branky přihrál Jiří Hudler, jenž tak bodoval ve čtvrtém utkání za sebou. Své letošní statistiky si v nich vylepšil o šest asistencí. Autorem čestného úspěch Kings byl Tyler Toffoli.
Naopak podruhé za sebou vyšel naprázdno nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu sezóny Jakub Voráček. Nedařilo se ani jeho Philadelphii, která si odvezla z Glendale porážku 2:4. Druhé zaváhání Flyers v řadě neodvrátili ani dvě branky R.J. Umbergera. Misky vah na stranu Coyotes, kteří podruhé v sezóně vyhráli tři utkání za sebou, převážili Antoine Vermette (2+1), Shane Doan a Oliver Ekman-Larsson. Dvě asistence zaznamenal Miikkel Boedker, Devan Dubnyk kryl 30 střel.
Když dá Ryan Callahan gól, hokejisté Tampy Bay vyhrají. Tohle pravidlo platí i po včerejším zápase proti Torontu, ve kterém Callahan (1+1) a Valtteri Filppula vymazali dvojbrankový náskok soupeře a o výhře Lightning 3:2 rozhodl svou dvacátou trefou v ročníku Steven Stamkos (1+1). Od přestupu z New Yorku Rangers odehrál Callahan za Bolts 53 utkání, v patnácti z nich vstřelil alespoň jednu branku.
Hlavním hrdinou utkání mezi Ottawou a Buffalem byl Bobby Ryan, který třemi góly přispěl k výhře Senátorů 5:2. Americký forvard nejprve v 19. minutě otevřel skóre zápas, v závěru druhé části hry vyrovnal na 2:2 a svůj první hattrick v dresu kanadského klubu završil v čase 43:02, kdy poslal Sens do vedení 3:2. Definitivní uklidnění pak vnesli do řad domácích Clarke MacArthur a Colin Greening, jenž svůj první gól v sezóně zaznamenal trefou do prázdné branky při power play soupeře.
Jaroslav Halák se po krátké absenci ze zdravotních důvodů vrátil do hry a 23 bezchybnými zákroky dovedl NY Islanders k výhře 4:3 v prodloužení nad Washingtonem. Ostrované byli blíž k vítězství už v základní hrací době. V posledních šestnácti minutách si však nedokázali pohlídat tříbrankový náskok, o který se zasloužili Anders Lee, Ľubomír Višňovský a Calvin de Haan. Capitals vrátili do hry Eric Fehr, Nicklas Bäckström a Alexand Ovečkin. Dramictkou zápletku nakonec rozklíčoval Johnny Boychuk.
Chicago porazilo Nashville 5:4 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným exekutorem byl v první sérii Jonathan Toews. V základní hrací době na sebe upozornil zadák Duncan Keith, jenž přihrál na tři branky Blackhawks. Dvě branky soupeře vsítil James Neal.
Na prohru v Columbusu 2:6 zareagoval Boston tím nejlepším možným způsobem. Bruins si udobřili fanoušky výhrou 5:2 nad Detroitem. Aktivní Medvědi vyprodukovali celkem 44 střel, do střelecké listiny se zapsali Reilly Smith, Gregory Campbell, Carl Söderberg (1+2), Seth Griffith a Chris Kelly. Asistenci si z utkání odnesl David Krejčí. Skalp domácího brankáře Tuukku Raska ukořistili pouze Justin Abdelkader a Tomáš Tatar.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -