- Reklama -

Jágra se pokusí na Floridě nahradit Vrbata. Bylo mi ctí pracovat s legendou, rozloučil se Tallon

- Reklama -

Minulé léto přeházel sestavu Floridy Tom Rowe, letos ho následuje Dale Tallon. Původní generální manažer, nově znovu jmenovaný do funkce, sice sliboval jen kosmetické změny, nakonec se ale pustil do díla a chystá Bobu Boughnerovi zcela nový tým. V sobotu definitivně skončily námluvy s Jaromírem Jágrem a do mužstva začaly proudit nové tváře.
Nemohu se k tomu dostatečně vyjádřit, bylo mi ctí s ním spolupracovat s legendou,“ řekl na rozloučenou s Jágrem generální manažer Floridy. „Byly to náročné týdny nebo měsíce. Nemůžu mu dost poděkovat. Co všechno udělal pro naše chlapce tady, pro mě a pro každého v téhle organizaci, to nejde docenit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jágr strávil na Floridě dva a půl roku. Rád by v NHL pokračoval. Příští rok mu bude už 46 let, v uplynulé sezóně nasbíral stále vynikajících 46 bodů (16+30). Spoluhráčům šel příkladem hlavně v tréninku a přípravě měl obrovský dopad na celou kabinu. Byl také lákadlem pro fanoušky.
„Je to ale celé jen o tom, že se chceme vydat jiným směrem. Rozhodnutí, které souvisí jen s hokejem a obchodem, ale zároveň vás bolí. Je čas, aby naši mladí hráči převzali odpovědnost, oni se teď musí chopit týmu,“ věří Tallon.
„Jágr nám pomohl vyrůst. Jeho vliv je obrovský. Je to legenda a hvězda, u níž i příležitostný fanoušek ví, o koho se jedná,“ řekl prezident Panthers Matthew Caldwell.
Barkovovi, Huberdeauovi a dalším pomůže svými zkušenostmi jiný Čech. S Floridou totiž krátce po otevření trhu s volnými hráči podepsal Radim Vrbata. Po nevydařené sezóně ve Vancouveru málem v NHL končil, nakonec se mu ale ozvala Arizona, kde to dobře znal. Dostal jen milión dolarů základní plat, dalších 2,25 miliónu si mohl přivydělat na bonusech.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Vrbata nicméně nakonec patřil mezi Kojoty k nejlepším, s 55 body byl nejproduktivnějším hráčem týmu, s 20 góly byl jejich nejlepším střelcem. Podle toho vypadaly letošní nabídky. Kojoti jej nakonec neudrželi. Šestatřicetiletý veterán okusí na závěr kariéry teplé floridského slunce, kde dostal 2,5 miliónu zaručeného platu a možnost vydělat si dalších 1,25 miliónu na bonusech.

„Radim je prověřený střelec, který doplní naše mladé centry,“ věří autorovi 279 branek v NHL Dale Tallon. „Je to chytrý a šikovný hráč a taky spolehlivá ofenzivní síla na přesilovce. Jsme potěšeni, že můžeme Radima přivítat u nás na jižní Floridě.“
„Dale je z našeho týmu nadšený a já taky,“ těší se český útočník.
Florida taktéž obnoví spolupráci s Jevgenijem Dadonovem, kterého v roce 2007 ve třetím kole draftovala, a pak zde strávil tři sezóny. Potom se vrátil do Ruska, kde v uplynulých pěti letech působil nejdřív v Donbasu a pak Petrohradu. Nyní se pokusí znovu prosadit za Atlantikem, s Panthers podepsal tříletou smlouvu na 12 miliónů dolarů.
„Na třech mistrovstvích světa, kterých jsem se účastnil s týmem USA, byl nejlepším hráčem na turnaji,“ řekl Tallon. „Je úplně jiným hokejistou, než jakým byl, když sem přišel.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -