- Reklama -

Jágrovi nějaké místo najdu, culí se Gallant

- Reklama -

Bude to v první nebo druhé útočné formaci, tedy vedle Nicka Bjugstada nebo Aleksandera Barkova. Trenér Floridy Gerard Gallant už má zhruba rozmyšleno, kam postaví Jaromíra Jágra v dnešním utkání s Buffalem.
„Pro Jágra se určitě nějaké místo v sestavě najde,“ pousměje se kouč Panterů. „Všichni víme, co je za hráče. Je to starší chlapík, ale pořád ještě velice dobrý hokejista. Myslím, že našemu klubu dodá jistou důvěryhodnost a dobře zapadne do sestavy.“
Při pátečním tréninku, kterého se český veterán ještě neúčastnil, to vypadalo spíš na variantu s Bjugstadem a Jussim Jokinenem ve stejné řadě jako Jágr. Jejich obvyklý parťák Jimmy Hayes totiž kroužil po ledě ve třetím útoku, tedy s uzdraveným Brandonem Pirrim a Vincentem Trocheckem. Přípravy se neúčastnil Dave Bolland (zranění v horní části těla), který bude zřejmě oficiálně zapsán na marodku, aby klub po příchodu posily nemusel odesílat další muže na farmu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jágr si pro premiéru v novém dresu nemohl přát příjemnějšího protivníka. Florida ze čtyř letošních duelů se Sabres získala sedm bodů, přičemž dvě výhry vyšperkoval Roberto Luongo shutoutem. Také 43letému útočníkovi se proti Šavlím dlouhodobě daří, v průměru jim střílí gól v každém druhém utkání. Z 82 vzájemných zápasů má bilanci 42+56. V této sezóně ale ještě v dresu New Jersey ve dvou startech vyšel bodově naprázdno.
Trenér Gallant přiznává, že na poznání svého nového svěřence si bude muset ještě udělat čas. „Osobně ho neznám, ale to neznamená, že bychom se v minulosti nepotkali. Pamatuji se, že jsem proti němu hrál, takže je vidět, že je tady už dost dlouho,“ připomene v rozhovoru pro Sun-Sentinel Jágrovu houževnatost bývalý útočník Detroitu a Tampy Bay, jenž ukončil kariéru v roce 1995.

Panterům před dnešním duelem s Buffalem patří v tabulce Atlantické divize pátá příčka, na posledního postupujícího z Bostonu ztrácejí čtyři body. Důležitost nejbližších utkání si uvědomují všichni.
„Víme, že hokej je byznys a teď o víkendu se rozhodne o naší budoucnosti. Zažil jsem už deset nebo jedenáct přestupových uzávěrek a vím, že všichni si přejeme zůstat v týmu. Chceme nosit tenhle dres, chceme postoupit do play off,“ burcuje kabinu Scottie Upshall. „Všichni jsme ale realisté a uvědomujeme si, že je nás tu příliš mnoho a musí padnout nějaké rozhodnutí.“
Sobotní střetnutí s Buffalem a nedělní klání s Tampou Bay můžou být teoreticky jedinými vystoupeními Jaromíra Jágra ve floridském dresu. Pokud by se po jejich odehrání pozice Panterů výrazně zhoršila, je možné, že živoucí hokejovou legendu ještě před uzávěrkou čeká další stěhování.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -