- Reklama -

Jágrův bývalý trenér bude šéfovat střídačce Vegas Golden Knights

- Reklama -

Představitelé nového týmu National Hockey League Vegas Golden Knights ve čtvrtek oznámili jméno prvního trenéra v historii organizace. Stal se jim bývalý kouč Columbusu Blue Jackets a Floridy Panthers Gerard Gallant.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsme skutečně pyšní na to, že prvním koučem v historii Vegas Golden Knights bude právě Gerard Gallant,“ uvedl generální manažer týmu z města hazardu George McPhee. „Gerard je velice zkušený kouč, který sbíral úspěchy na mnoha úrovních a má skvělou pověst mezi hráči, jež v minulosti trénoval.“
Ve finální fázi výběrového řízení mu kluboví činovníci dali přednost před někdejším dlouholetým šéfem střídačky New Yorku Islanders Jackem Capuanem.
„V posledních měsících jsme detailně zjišťovali, který z kandidátů je pro náš tým ten nejvhodnější a věříme, že v Gerardovi jsme přesně takového trenéra našli. Těšíme se na společné budování mužstva, na které budou fanoušci a místní komunita hrdí,“ sdělil McPhee.
Roli hlavního kouče zastával Gallant ve dvou klubech NHL. Kromě angažmá na Floridě má ve svém profesním životopisu ještě tři nekompletní sezóny strávené v Columbusu v období 2003-06. V minulé sezóně odvedl s Pantery výbornou práci. Skvěle sehrál mladé hráče, mužstvo dovedl k titulu za vítězství v Atlantické divizi. Po sezóně byl nominován na cenu pro trenéra roku.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Do floridského celku ho v roce 2014 přivedl generální manažer Dale Tallon, kterého v loni létě nahradil Tom Rowe. Tallon byl tehdy přesunut do méně významné funkce prezidenta hokejových operací. Vstup do sezóny se Panterům nevydařil a Rowe, jenž v létě úspěšné mužstvo výrazně přestavěl, ztratil s Gallantem trpělivost a rozhodl se ho vyhodit.
Třiapadesátiletý rodák ze Summerside byl z vyhazovu hodně zklamaný, minulost ale neřeší. Dnes má před sebou novou výzvu, na kterou se těší. „Být prvním trenérem Vegas Golden Knights je pro mě úžasná příležitost. Všichni v této organizací pracují s nadšením a jsem velmi hrdý, že se mohu podílet na jejím budování,“ řekl Gallant.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -