- Reklama -

Jak bude vypadat NHL?

- Reklama -

Přibližně 62 % hráčů NHL souhlasí s tím, že polovinu budoucí sezóny stráví v karanténní bublině. Vyplývá to z ankety magazínu The Athletic, kterou uskutečnili na vzorku 34 hokejistů z 12 klubů. Hraní v bublině je přitom stále ve hře.

NHL plánuje začít novou sezónu 1. ledna 2021 s výrazně sníženým počtem utkání. Základní část by se měla zkrátit z 82 utkání na 48.

Komisionář Gary Bettman k tomu uvedl, že základem předběžného návrhu je snížení cestování a tím i šíření nového typu koronaviru.

Liga nyní zkoumá možnost vytvoření krátkodobých center, ve kterých by geograficky blízké týmy zůstaly 10-12 dní pospolu a hrály zápasy mezi sebou.

- Reklama -

Bettman prosazuje tzv. hybridní systém, který kombinuje klasické rozvrhy utkání a „bubliny“.

„Pravděpodobně bude hodně klání za sebou bez cestování. Potom se mohou hráči na týden vrátit domů a být se svou rodinou. Budeme mít své testovací protokoly a vše potřebné. Nebude to tak efektivní jako standardní bublina. Pokud se ale vydáme touto cestou, můžeme minimalizovat rizika nákazy v míře, která je praktická a přiměřená,“ uvedl Bettman.

„Budeme muset flexibilně reagovat na aktuální karanténní opatření v jednotlivých státech USA. Například přesuny z Floridy do Kalifornie budeme řešit jen tehdy, kdy to bude mít svůj význam. Stejně může nastat problém při překročení hranice USA a Kanady,“ upřesnil nejvyšší představitel soutěže.


- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -